BizRemote by certSIGN Lifestyle

Momente de relaxare cu gust de cafea

24/04/2020 3 min read

Momente de relaxare cu gust de cafea

Reading Time: 3 minute

Este vineri, s-a mai încheiat o nouă săptămână de work from home. Cu toții avem nevoie de câteva momente de relaxare care să ne facă să ne simțim puțin mai bine și să lăsăm la o parte tot acest zgomot de fond legat de situația actuală, de vești mai bune sau mai puțin bune.

Avem nevoie să bem o ceașcă de cafea bună, să stăm pe canapea și să ne bucurăm de serialul preferat sau de o carte incitantă, de o revistă sau pur și simplu să lenevim fără să facem nimic în afară de a ne simți bine.

Și ca momentele de răsfăț să fie cu adevărat speciale, alături de prietenii de la Nespresso, v-am pregătit alte trei rețete pe bază de cafea pe care le puteți prepara foarte ușor.

Latte Macchiato cu Cantuccini, Muguri de pin și Miere

Latte Macchiato cu Cantuccini, Muguri de pin și Miere

O rețetă ușor de preparat, ce are la bază un sortiment extrem de îndrăgit, Ispirazione Firenze Arpeggio – o cafea catifelată și cremoasă, pentru care s-a ales o prăjire intensă și rapidă specifică orașului Florența.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Timp de preparare: 5 minute

Mai intâi, spumați laptele, fie cu ajutorul unui aparat special, cum sunt Aeroccino sau Barista din gama Nespresso, fie cu ajutorul unui tel, amestecând rapid în timp ce încălziți laptele.

Într-un pahar înalt turnați mierea și adăugați apoi spuma caldă de lapte. Extrageți capsula de Ispirazione Firenze Arpeggio în variantă Espresso (40 ml), iar la final decorați cu muguri de pin și biscuiți Cantuccini sfărâmați.

Nespresso Sunrise

Nespresso Sunrise

O rețetă aromată cu un gust surprinzător, dat de combinația revigorantă dintre sucul de portocale și intensitarea sortimentului Ispirazione Ristretto Italiano.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Timp de pregătire: 5 minute

Într-un pahar înalt adăugați 3 cuburi de gheață. Turnați siropul de merișoare, iar apoi sucul de portocale.

Separat, într-un alt pahar, extrageți Ristretto (25 ml) sortimentul Ispirazione Ristretto Italiano peste un cub de gheață și agitați bine până când cafeaua are o spumă mai densă, iar cubul de gheață se topește.

Odată ce s-a răcit, adăugați cafeaua în paharul cu suc de portocale, decorați cu frunzele de mentă și savurați.

Bitter Cocktail

Bitter Cocktail

O băutură pe bază de cafea ce poate fi preparată atât într-o variantă cu alcool cât și fără alcool, potrivită pentru după-amieze relaxante.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 20 ml sirop de vanilie
  • 100 ml Bitter cu sau fără alcool
  • 4 cuburi de gheață
  • 3-4 frunze proaspete de mentă
  • 2 capsule Ispirazione Roma

Timp de preparare: 10 minute

Într-un pahar înalt adăugați 3 cuburi de gheață, siropul de vanilie, bitter-ul și frunzele de mentă ușor zdrobite.

Separat, într-un alt pahar, extrageți Espresso (40 ml) cele 2 capsule de Ispirazione Roma peste un cub de gheață și amestecați până acesta se topește.

Odată răcită, cafeaua se spumează fie cu ajutorul unui aparat special, cum sunt Aeroccino sau Barista din gama Nespresso, fie cu ajutorul unui tel, amestecând rapid pentru câteva minute.

La final, adăugați cafeaua și spuma obținută peste amestecul de sirop de vanilie și bitter din pahar, amestecați ușor și savurați.

Vezi aici și alte rețete de cafea

Relaxare plăcută!

Credit foto: ID 96552329 © | Dreamstime.com

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă