Business Companii Stiri

O fabrică din România ar putea produce ambalaje pentru biocide și medicamente, însă a intrat în impas

2 apr. 2020 2 min

O fabrică din România ar putea produce ambalaje pentru biocide și medicamente, însă a intrat în impas

Reading Time: 2 minute

Fabrica de ambalaje Exonia solicită ajutorul autorităților pentru a putea începe producția de ambalaje pentru biocide necesare spitalelor, a materialelor necesare la ambalarea medicamentelor și a alimentelor destinate personalului medical și cetățenilor aflați în carantină. Compania află în etapa finală de implementare a celei mai moderne fabrici de producție a ambalajelor biodegradabile din România însă a intrat într-un impas. ”Toate utilajele fabricate de către producătorul german Garant Maschinenhandel GmbH sunt deja livrate și așteaptă echipa de tehnicieni a furnizorului pentru a putea fi puse în funcțiune”, declară Tiberiu Stoian, fondator al fabricii de Ambalaje Exonia.

Problema este că tehnicienii din Germania nu pot intra în Romania în contextul restricției de circulație a persoanelor, aceștia fiind singurii în măsură să poată pune în funcțiune liniile tehnologice și care le pot preda operatorilor români.

„Am solicitat autorităților române, Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri,  Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și Poliției de Frontieră să găsească o soluție de emitere a unei autorizații speciale de acces pe teritoriul național a echipei de tehnicieni care în termen de maxim 10 zile pot pune în funcțiune liniile tehnologice la capacitatea maximă. Imediat ce vom obține aceste permise de liberă trecere, vom trimite de urgență un avion privat charter în Germania pentru a aduce în cel mai scurt timp echipa de tehnicieni ai producătorului echipamentelor noastre”, explică Nadia Stoian, Director de comunicare al portalului Exonia.ro.

La solicitarea producătorilor interni de medicamente, a spitalelor și a altor instituții publice în contextul actualei pandemii, fabrica ar putea produce lunar peste 200 tone de materiale necesare la ambalarea medicamentelor de primă necesitate, a biocidelor, a măștilor de unică întrebuințare și a alimentelor ce vor fi livrate persoanelor aflate în carantină și nu numai.

Reprezentanții companiei spun că vor procesa gratuit pe toată perioada stării de urgență, la preț de cost, toate ambalajele medicale care vor fi solicitate de producătorii români de medicamente și soluții de dezinfectare și întreaga echipă este disponibilă să lucreze 24/7 pentru a putea asigura livrarea tuturor ambalajelor medicale în cel mai scurt timp posibil.

Fabrica de Ambalaje Exonia a fost înfiinţată în 2003, face parte din Grupul Exonia Holding, are 124 de angajaţi, circa 2.700 de clienţi şi o cifra de afaceri medie de 5 milioane de euro. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: