Finanțe Stiri

OMRO, IFN care finanțează micii antreprenori, primește o injecție de capital de 3,3 mil. lei pentru investiții

9 ian. 2023 < 1 min

OMRO, IFN care finanțează micii antreprenori, primește o injecție de capital de 3,3 mil. lei pentru investiții

Reading Time: < 1 minut

OMRO IFN, cu un istoric de aproape 30 de ani în finanțarea micilor antreprenori și care în 2020 a lansat Filbo, prima platformă de microfinanțare digitală 100% online, și-a majorat la începutul acestui an capitalul propriu al companiei cu 3,3 milioane de lei.

Majorarea a fost realizată printr-o injecție de capital de către acționarul minoritar HELENOS, un fond de investiții pan-European lansat cu suportul Fondului European de Investiții și a unor bănci comerciale cu rol sistemic în Uniunea Europeană.  

HELENOS a devenit acționar al OMRO începând cu anul 2020, deținând inițial o cotă de participație de 13,2%. Prin subscrierea și vărsarea noilor fonduri, HELENOS și-a mărit cota de participare la 15,5% din capitalul social al OMRO.

Aportul de capital va fi folosit atât pentru susținerea și creșterea activității de creditare, cât și pentru finanțarea investițiilor în tehnologie planificate pentru anul 2023 în platforma digitală fintech Filbo.

Investiția acționarului reflectă și focusul companiei asupra bunelor practici în creditare, revalidate prin recertificarea Codului European de bună conduită obținut de la Comisia Europeană în luna iunie 2022 precum și prin prisma încheierii unor parteneriate strategice cu jucători importanți din piață prin oferirea soluției de „embedded finance” și a produsului de finanțare Filbo direct în site-ul partenerilor.

OMRO este o instituție financiară nebancară cu un istoric de aproape 30 de ani, pe parcursul cărora peste 10.000 de mici antreprenori au accesat credite pentru capital de lucru și investiții pentru dezvoltarea afacerilor.

Filbo este prima platformă de microfinanțare 100% digitală din România pentru micro-intreprinderi și antreprenori individuali, lansată în anul 2020 de către OMRO, cu misiunea de a oferi cea mai simplă si usor de accesat soluție de finanțare din România pentru clienții IMM și PFA.

Foto 265614939 © Teerasub Paknara | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: