Creativitate Stiri Tech

One Night Gallery lansează primele NFT-uri create în VR de artiști români

30 mart. 2021 2 min

One Night Gallery lansează primele NFT-uri create în VR de artiști români

Reading Time: 2 minute

One Night Gallery, prima galerie de new media art din România, lansează în premieră, pe blockchain, două lucrări unice de artă, create în realitate virtuală, de către artiștii Raluca Băraru și Victor Fota. Lucrările sunt scoase la licitație pe platforma withfoundation si OpenSea și pot fi cumpărate cu cryptomoneda Ethereum.

Cele două proiecte colaborative sunt scene imersive 360, modelate integral în VR de către cei doi artiști de-a lungul a peste 10 sesiuni fiecare, apoi postprocesate și animate de Mihai Cojocaru de la One Night Gallery. 

Raluca Băraru este artist vizual și ilustrator, lucrările se disting prin stilul spectral eteric, prin temele populate de fantome și personaje ce îmbină mit și folclor.   

Victor Fota este pictor, specializat în pictură în ulei – tehnica venețiană și flamandă. Se remarcă prin hiperrealism și prin complexitatea, detaliul și abundența lumilor distopice sci-fi în care își plasează protagoniștii.

Lucrările lansate pe blockchain sunt primele creații ale artiștilor în VR, un experiment hibrid între universul stilistic propriu și oportunitățile de expresie facilitate de tehnologia realității virtuale.

Piața de artă digitală și ‘collectibles’ a crescut exponențial în 2021 datorită NFT-urilor care garantează autenticitatea și dreptului de proprietate prin tehnologia blockchain. NFT-urile îmbină cultura și tehnologia, oferind artiștilor o piață decentralizată cu acces atât la publicul colecționar de artă cât și la pasionații de cryptomonede care caută noi oportunități de investiție. Astfel, piața de NFT-uri a înregistrat vânzări de peste $500 de milioane în ultima lună și o lucrarea de artă realizată de artistul Beeple a fost vândută cu $70 milioane.

“One Night Gallery este despre inovație în art&tech și ne continuăm misiunea de a pune la dispoziția artiștilor noi unelte de creație și know-how-ul echipei, prin realizarea acestor lucrări colaborative unice. Ne bucurăm că noile generații ne arată că nu trebuie să discriminăm între creațiile fizice și cele digitale, contribuind tot mai mult într-un nou spațiu cultural, numit generic ‘Metaversul’, unde creațiile XR vor fi noua normă artistică,” a spus Mihai Cojocaru, CEO  al diviziei NFT One Night Gallery.

Mermaid Gang – Animation – “O lume suprarealistă în adâncuri și suprafața ce ilustrează sirene și tritoni călătorind umăr la umăr cu fideli companioni pe bază de zahăr” – Raluca Băraru

DESIGNOIDs Garden – “ Un sistem de realitate virtuală autosuficient în care cele opt forme de viață „designoide” care înconjoară umanoidul generează energia necesară pentru susținerea lumii virtuale. – Victor Fota

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: