Finanțe Stiri

CFA Romania pune investitorii pe primul loc

20 mai 2016 2 min

CFA Romania pune investitorii pe primul loc

Reading Time: 2 minute

CFA Romania se alatura Miscarii Globale pentru Cresterea Constientizarii privind Drepturile Investitorilor prin sprijinul acordat evenimentului Luna “Putting Investors First”. Presedintele CFA Romania va deschide sedinta de tranzactionare a BVB din data de 26 mai pentru a atrage atentia privind nevoile si drepturile investitorilor.

CFA Romania anunta ca va fi alaturi de multe dintre cele 147 de societati CFA din toata lumea prin recunoasterea lunii Mai ca Luna “Putting Investors First”, o initiativa globala desfasurata timp de o luna pentru a promova nevoile si drepturile investitorilor. Presedintele CFA Romania, alaturi de membri ai Consiliului Director al asociatiei, vor deschide sedinta de tranzactionare a Bursei de Valori Bucuresti in data de 26 Mai pentru a marca participarea pietei romanesti de capital la aceasta initiativa globala. In plus, CFA Romania s-a angajat sa distribuie Declaratia Drepturilor Investitorilor, un set al Drepturilor pe care orice investitor ar trebui sa le ceara de la furnizorii de servicii financiare.

Luna “Putting Investors First” este o initiativa globala captivanta la care suntem mandri sa luam parte” a declarat Adrian Codirlasu, CFA – Presedintele CFA Romania. “Speram sa crestem constientizarea nevoii ca atat institutiile financiare cat si profesionistii in investitii sa protejeze interesele investitorilor si ale consumatorilor de servicii financiare in general. Ne dorim ca membrii nostri sa promoveze si sa participe la actiunea noastra prin utilizarea hashtag-ului #CFAdifference pentru a disemina Declaratia Drepturilor Investitorilor catre clientii, colegii si firmele pentru care lucreaza. Scopul nostru final este de a intari increderea in profesionalismul activitatii de management al investitiilor”, a aratat Codirlasu.

“Investitorii asteapta un grad de transparenta ridicat, solicitand managerilor de investitii cele mai inalte standarde etice si profesionale”, a declarat Adrian Codirlasu, CFA – Presedintele CFA Romania.

Un punct central al Lunii “Putting Investors First” este Declaratia Drepturilor Investitorilor, pe care profesionistii din domeniul investitiilor sunt incurajati sa o distribuie clientilor si comunitatilor din care fac parte. Cele zece Drepturi fac referire la produsele si serviciile financiare si la managementul investitiilor, cercetare si consultanta, personal banking, chiar si celor de asigurari si investitii imobiliare. Acesta declaratie a drepturilor este menita sa ajute investitorii sa solicite ca persoanele si firmele cu care acestia lucreaza sa respecte aceste drepturi. Documentul include drepturi care revin investitorilor, precum consultanta obiectiva, divulgarea conflictelor de interese si comisioane rezonabile si corecte.

In recentul Raport al CFA Institute, “De la incredere la loialitate: Un sondaj global privind dorintele investitorilor”, se specifica faptul ca “in ciuda unei usoare cresteri a increderii fata de serviciile financiare, loialitatea clientilor ramane fragila, aratand nevoia de a depune eforturi in continuare in aceasta directie”.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: