Lifestyle Stiri

Concediu pe mare sau pe uscat? Cât costă să închiriezi o ambarcațiune pentru o vacanță în Croația

19/02/2021 2 min read

Concediu pe mare sau pe uscat? Cât costă să închiriezi o ambarcațiune pentru o vacanță în Croația

Reading Time: 2 minute

Pandemia a crescut interesul pentru vacanțele pe mare, astfel că tot mai mulți români închiriază ambarcațiuni pentru călătorii în Grecia și Croația.

Numărul de căutări pentru închirierea de ambarcațiuni în luna ianuarie 2021 s-a triplat comparativ cu luna decembrie, arată o analiză Vola.ro, care anul trecut a lansat un astfel de serviciu.

Închirierea de iahturi și ambarcațiuni necesită rezervări din timp, iar cele mai căutate perioade sunt lunile iunie și iulie, precizează reprezentanții Vola.ro, într-un comunicat de presă.

,,Amatorii de vacanțe nautice știu că pentru bărci și iahturi rezervările trebuie făcute din timp, astfel că ne-am bucurat să constatăm un interes crescut pentru Vola Boats încă de la începutul anului. Suntem prima agenție de turism online din România care facilitează efectuarea de astfel de călătorii aparte în unele dintre cele mai frumoase porturi din lume. Oferim, bineînțeles, asistență în limba română atât la cumpărare, cât și pe tot parcursul vacanței”, a declarat Claudia Tocilă, Director de Marketing Vola.ro 

În ceea ce privește costul pentru o vacanță pe mare, pentru Croația, de exemplu, prețurile pornesc de la 42 euro/zi pentru o barcă cu motor de care se pot bucura maxim 6 persoane.

Pentru amatorii de vacanțe exotice, Vola Boats pune la dispoziție ambarcațiuni chiar  și în Polinezia Franceză, Seychelles, Thailanda sau Caraibe, prețurile pornind de la 135 euro/zi pentru un iaht cu vele, cu 2 cabine și capacitate de 4 persoane. Cea mai scumpă ambarcațiune poate fi închiriată cu 9000 euro/zi.

Sezonul de sailing începe, de obicei, în luna aprilie și se întinde până spre jumătatea lunii octombrie, în funcție de destinație. Conform datelor furnizate de specialiștii Vola.ro, cele mai căutate destinații  pentru acest an în rândul românilor sunt Grecia și Croația, pentru care se închiriază ambarcațiuni medii, cu o capacitate de 8-10 persoane. Cele mai solicitate perioade sunt lunile de vară, îndeosebi iunie și iulie.

Conform datelor furnizate de Vola.ro, numărul de rezervări de ambarcațiuni efectuat în ianuarie 2021 s-a triplat comparativ cu decembrie anul trecut

Conform EBI (European Boating Industry), la nivel european peste 48 de milioane de persoane participă constant la activități nautice recreaționale, fie proprietari de bărci, fie turiști. Peste 6 milioane de bărci sunt ținute în apele europene.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă