Finanțe Stiri

Opt din zece tranzacții cu cardul Visa sunt contactless

1 mart. 2021 2 min

Opt din zece tranzacții cu cardul Visa sunt contactless

Reading Time: 2 minute

Opt din zece tranzacții online sunt, în prezent, contactless, iar mai mult de zece ţări din Europa au înregistrat o creştere cu 20% a vânzărilor online, arată datele Visa publicate, luni.

În procesul de digitalizare a opt milioane de afaceri mici, Visa şi-a unit forţele cu bănci, guverne, platforme comerciale şi parteneri din domeniul tehnologiei pentru a ajuta micile afaceri să devină digitale, iar printre iniţiative se află implementarea unei noi tehnologie de acceptare a plăţilor – „Tap-to-Phone”, care transformă dispozitivele mobile în terminale de plată. Astfel, mii de companii mici pot să accepte plăţi digitale în România, Italia, Polonia, Turcia, Ucraina şi Marea. În România, soluţia Visa este disponibilă prin intermediul parteneriatelor cu Alpha Bank, BCR, CEC Bank şi Global Payments, transmite Agerpres.

Parteneriate public-private

De asemenea, sunt vizate parteneriate public-private în Republica Cehă, Polonia şi Slovacia, prin care Visa colaborează cu guvernele pentru a oferi întreprinderilor mici acces gratuit la terminalele de acceptare contactless şi la software în primele 12 luni.

„Visa lucrează cu platforme digitale şi pieţe online, astfel încât magazinele mici să-şi poată crea o prezenţă online cu costuri şi dificultăţi minime. Aceste programe au fost lansate în 15 ţări din Europa, sprijinind mii de companii locale. Visa şi-a extins, de asemenea, platforma digitală globală Abilităţi practice de business (Practical Business Skills), care oferă resurse educaţionale gratuite pentru a ajuta proprietarii de întreprinderi mici şi mijlocii să ia decizii în cunoştinţă de cauză pentru a-şi dezvolta afacerea printr-un proces extins de digitalizare”, precizează sursa citată.

Reprezentanţii companiei de plăţi digitale subliniază că, în parteneriat cu bănci şi fintech-uri din Europa, Visa are 30 de noi programe de carduri business care ajută firmele mici să-şi gestioneze mai bine fluxul de numerar şi achiziţiile, oferind în acelaşi timp acces la instrumente financiare inovatoare.

Visa Inc. este lider mondial în domeniul plăţilor digitale, cu o capacitate de procesare de peste 65.000 de tranzacţii pe secundă.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: