Management

Optimism pe piața muncii

26 mai 2017 < 1 min

Optimism pe piața muncii

Reading Time: < 1 minut

Trei din cinci angajați consideră că își pot găsi un loc de muncă mai bun, în mai puțin de trei luni. 

62% dintre angajați consideră că își pot găsi un loc de muncă în mai puțin de trei luni, dacă ar decide să facă o schimbare în carieră, potrivit unui studiu realizat de portalul de recrutare online, eJobs. În același timp, 55% dintre participanții la studiu au precizat că își actualizează constant CV-ul pentru a-și crește șansele să găsească jobul ideal.

Aproape 23% dintre respondenți se declară foarte optimiști privind perspectivele profesionale, considerând că își pot schimba jobul în mai puțin de o lună, iar 38,6% spun că le-ar lua între o lună și trei luni să își găsească un nou job. Alți 19,8% sunt de părere că acest proces ar dura între trei și șase luni, iar 18,7% dintre repondenți cred că această schimbare le-ar putea lua peste șase luni.

55% dintre români își actualizează permanent CV-ul cu noile abilități și rezultate profesionale, în timp ce, la polul opus 25,4% dintre respondenți au precizat că își modifică CV-urile doar atunci când caută activ un nou loc de muncă. 88% dintre participanții la studiu spun de asemenea că folosesc platformele de recrutare atunci când caută un job, iar siteurile companiilor vizate sunt a doua sursă menționată (38% dintre respondenți). Printre cele mai populare surse utilizate de cei care pândesc un job mai bun sunt recomandările (35,5%), târgurile de joburi (19,8%) și grupurile din platformele de socializare (16,8%).  

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: