BizRemote by certSIGN Stiri

Panica compromite imunitatea

21 mart. 2020 2 min

Panica compromite imunitatea

Reading Time: 2 minute

Oamenii nu trebuie să se teamă sau să se panicheze, pentru că stresul face ca sistemul imunitar, capabil în mod natural să răspundă la toţi antigenii cunoscuţi, să nu se poată apăra, sfătuieşte imunologul macedonean Dejan Trajkov, citat de agenţia de presă MIA și preluat de Agerpres.

În acest moment, avem nevoie de multă odihnă şi somn, mai ales că petrecem mult timp acasă în izolare.

Aceştia sunt factori cheie care vor ajuta imunitatea noastră să funcţioneze corect, a explicat acesta.

Sistemul imunitar poate fi ajutat, de asemenea, consumând anumite minerale şi vitamine, al căror tip şi concentraţie depind de starea fizică şi fiziologică a organismului, care este diferită la fiecare individ. Evident, orice vitamine sau minerale ar trebui administrate doar de doctori, nu luate după ureche. 

Imunitatea depinde de stilul de viață

Doctorul Vasi Rădulescu, fondatorul #leapșadesănătate, spune despre imunitate că este un complex de procese fine prin care organismul rezistă în lumea asta plină de bacterii și virusuri nu toate prietenoase.

„Totul se menține în echilibru prin acțiuni de tipul identifică, izolează, elimină, omoară la care concură poate mii de molecule, pe multe nici nu le-am descoperit încă. Imunitatea se păstrează automat, face parte din funcțiile basic ale corpului și rămâne în echilibru cât timp dormim bine, facem sport regulat, nu consumăm lucruri toxice sau nu avem boli grave”, a spus Vasi Rădulescu, într- un editorial pe Leapșa de sănătate

Tot el mai spune că „imunitatea este o oglindă a ceea ce mâncăm, cum dormim, ce relații avem cu ceilalți oameni și cu natura, cum facem mișcare. Toate punctele acestea sunt subestimate în viața noastră actuală, trebuie să recunoaștem. Nu mâncăm bine și luăm suplimente, că știm noi că avem carențe, care carențe ar trebui obiectivate la analize de sânge și abia apoi luat un supliment, țintit, nicidecum cu pumnul, din toate, să fie bine. Dormim incredibil de prost și credem că somnul e timp mort. Tragem de noi să muncim, să facem bani, să avem succes, discriminând un capitol care ne aduce probleme în tot corpul și ne crește riscul pentru absolut toate bolile. Nu mai avem prietenii frumoase cu ceilalți. Nu mai știm ce înseamnă să mergem pe jos, să facem un sport, să ne mișcăm în fiecare zi. Repet, imunitatea este o oglindă a acestor lucruri.”

Așadar, fiți atenți la ce mâncați, la cum dormiți, la cum munciți și la cum vă raportați la tot ceea ce este în jur. 

Credit foto: ID 170317236 © Artur Szczybylo | Dreamstime.com

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: