fbpx
Finanțe Stiri

Paul Brummell: Avem un parteneriat solid şi special cu România2 min

30/06/2017 2 min read

author:

Paul Brummell: Avem un parteneriat solid şi special cu România2 min

Reading Time: 2 minute
© CarolRobert | Dreamstime.com – Paul Brummell

Marea Britanie are un parteneriat solid și special cu România, iar intenția este ca acesta să fie întărit și dezvoltat și mai mult, a declarat Paul Brummell, Ambasadorul Marii Britanii la București, la BNR, la conferința cu tema “The City of London as a financial centre after UK exit from EU”.

“Aşa cum a subliniat şi prim-ministrul britanic Theresa May, deşi ieşim din Uniunea Europeană, nu ieşim din Europa. Avem un parteneriat solid şi special cu România. Iar intenţia noastră este să întărim şi să dezvoltăm şi mai mult acest parteneriat”, a spus Paul Brummell.

Ambasadorul Marii Britanii a amintit despre legăturile celor două țări în domeniile securităţii şi apărării, lucru reflectat de prezenţa a 1000 de militari britanici care se antrenează în România în acest an, alături de colegii români, de vizitele celor mai moderne distrugătoare britanice T45 la Constanţa, precum şi de avioanele RAF Typhoon  care desfăşoară misiuni de poliţie aeriană la baza aeriană Mihail Kogălniceanu.

“Vorbim despre legăturile de afaceri, despre un nivel record în schimburile comerciale bilaterale, cu o valoare anuală de aproximativ 4 miliarde de euro şi despre extinderea noilor sedii ale British-Romanian Chamber of Commerce în Cluj şi Timişoara, fapt care contribuie la dezvoltarea amprentei comerciale a Marii Britanii în afara Bucureştiului”, a spus Paul Brummell.

“Vorbim despre oameni, despre românii care locuiesc şi lucrează în Marea Britanie, inclusiv în servicii financiare oferite de City of London. Aceştia sunt extrem de apreciaţi în cadrul comunităţilor din care fac parte, asemenea britanicilor care lucrează aici, în România”, a spus Paul Brummell, Ambasadorul Marii Britanii la București.

Totodată, Ambasadorul a vorbit despre românii care locuiesc şi lucrează în Marea Britanie, inclusiv în servicii financiare oferite de City of London, care sunt extrem de apreciaţi în cadrul comunităţilor din care fac parte, asemenea britanicilor care lucrează în România.

Paul Brummell a precizat că Guvernul de la Londra a publicat luni o ofertă referitoare la drepturile cetăţenilor, cu intenţia de a oferi siguranţă celor 3 milioane de cetăţeni UE care lucrează în Marea Britanie şi de a pune oamenii pe primul loc în cadrul negocierilor de ieşire din uniune.

Ambasadorul Marii Britanii la București a vorbit și despre rolul City-ului londonez în a facilita “accesul afacerilor din România la serviciile financiare de top de care au nevoie pentru a înflori”.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *