Finanțe Stiri

PeliFilip asistă vânzarea Băncii Românești

28 iul. 2017 2 min

PeliFilip asistă vânzarea Băncii Românești

Reading Time: 2 minute

Casa de avocatură PeliFilip asistă Banca Națională a Greciei la vânzarea către OTP Bank a pachetului de acțiuni deținut la Banca Românească, reprezentând 99.28% din capitalul social și a unui portofoliu de credite.

“Suntem onorați să asistăm National Bank of Greece la finalizarea celei mai mari tranzacții din domeniul bancar din ultimii doi ani și ne bucurăm că am avut ocazia să lucrăm din nou împreună cu echipa Freshfields. Le mulțumim încă odată clienților noștri pentru încrederea pe care ne-o acordă și de care suntem mândri”, a declarat Alina Stancu Bîrsan, partener PeliFilip, într-un comunicat de presă.

Echipa PeliFilip implicată în această tranzacție a fost coordonată de către Alexandru Bîrsan și Alina Stancu Bîrsan, parteneri, și le-a inclus pe Mirona Apostu (Senior Associate), Olga Niță (Senior Associate), Rebecca Marina (Associate) și Sânziana Bîrsanu (Associate).

„Considerăm că participarea noastră la o nouă tranzacție de referință pentru sistemul bancar și piața de fuziuni și achiziții din România este o nouă recunoaștere a calității muncii și echipei noastre, care ocupă o poziție de top în avocatură de business”, a declarat Alina Stancu Bîrsan, partener PeliFilip.

PeliFilip a lucrat la această tranzacție alături de Freshfields, una dintre cele mai importante case de avocatură din Marea Britanie, avocații internaționali ai vînzătorului.

PeliFilip are unele dintre cele mai dinamice și experimentate practici de Finanţări şi Banci și de Achiziții și Fuziuni, fiind clasată în ambele arii în primul etalon de către prestigioasa publicație Legal 500. Echipa include specialişti cu un palmares bogat şi de succes, dobândit în cadrul unor proiecte desfăşurate atât pe plan intern cât şi internaţional. În perioada 2015 – 2017, avocații PeliFilip au luat parte la cele mai importante tranzacții de pe piața financiar bancară din România, printre care se numără și cea mai mare tranzacție de finanțare și piețe de capital din 2016, cea mai mare finanțare sindicalizată de până în acest moment și tranzacția anului 2015 în România.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: