Management Stiri

Ziua managementului

22 nov. 2017 2 min

Ziua managementului

Reading Time: 2 minute

Care este portretul liderului? Care sunt punctele sale forte? Dar slabiciunile acestuia? Acestea au fost doar câteva întrebări la care vorbitorii din cea de-a treia zi a maratonului Zilele Biz au reușit să răspundă.

Ziua dedicată managementului din cadrul evenimentului Zilele Biz a reușit să poarte invitații într-o călătorie inspirațională și a oferit participanților o serie de lecții prețioase. Cum din joacă se învață cele mai multe lucruri, conferința a început, cum altfel decât cu un joc.

Tiberiu Mercurian, director de marketing la Alpha Bank a jucat rolul actorului și prezentatorului emisiunii „Vrei să fii milionar?”,și a propus varianta „Nu vreau să fiu milionar, vreau să fiu lider”. La fel ca în emisiunea televizată, participanții au primit o serie de întrebări din management, cu patru varainte de răspuns. Singura diferență fiind că în viața reală, un lider nu are variante ajutătoare.  

Corina Cimpoca, fondatoarea MKOR Consulting a prezentat, în premieră, rezultatele studiului „Portretul unui lider: Managerii din generația X vs Millennials”, care a creionat calitățile liderilor și a subliniat principalele diferențe între liderii din Generația X și cei din Generația Y. Una dintre principalele concluzii ale studiului este că în timp ce managerii din generația X sunt mai degrabă corecți, millennials sunt persoane ambițioase. Reprezentanții generației Y , spre deosebire de colegii lor de muncă mai vârstnici tind să lase viața de familie pe planul secund.

Angela Crețu, Group Vice President al Avon Central Europe a discutat despre leadershipul social și cum ar arăta companiile dacă liderii ar fi aleși de propriile echipe și nu de acționari. Reprezentanta Avon România a vornit și despre ceea ce înseamnă o carieră globală și a povestit din propriile experiențele profesionale ca CEO al companiei multinaționale în SUA, Rusia, și Turcia, punând accent pe diferențele stilurilor de leadership din diferitele zone ale lumii.

Ionuț Corduneanu, Managing Partner la ICSS a vorbit participanților despre „Intelligence în decizia de business” și cum ar putea ajuta intelligence-ul în business. Cum o decizie bună se bazează pe cunoaștere, intelligence poate fi de folos în domenii precum negociere.

Prof. Philip Nell, director academic al WU Executive Academy a furnizat o perspectivă globală dicuțiilor și a vorbit despre probleme de management, despre rezolvarea problemelor complexe, despre gândirea strategică și de ce este nevoie ca liderii să își actualizeze în permanență skill-urile. Motivul? Potrivit profesorului școlii de business vieneze cele mai importante două abilități la liderii viitorului vor fi rezolvarea problemelor complexe și gândirea critică.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: