Companii Business Stiri

PepsiCo trece pe energie electrică din surse 100% regenerabile

29 sept. 2020 2 min

PepsiCo trece pe energie electrică din surse 100% regenerabile

Reading Time: 2 minute

PepsiCo se alătură inițiativei RE100 și promite că va utiliza la nivel global electricitate în proporție de 100% din surse regenerabile. Termenul pentru operațiunile directe este 2030 iar pentru întreaga franciză și terți, 2040

Astfel, având în vedere dimensiunea afacerilor PepsiCo la nivel global, 2,5 milioane de tone metrice de emisii de gaze cu efect de seră (GES) ar putea dispărea până în 2040 odată cu această tranziție, echivalentul dispariției de pe drumurile publice a jumătate de million de mașini într-un an.

În prezent, PepsiCo achiziționează energie electrică regenerabilă în 18 țări, dintre care nouă folosesc deja în proporție de 100% energie electrică din surse regenerabile. Odată cu trecerea din acest an la utilizarea acestui tip de energie în SUA, PepsiCo devine capabil să-și furnizeze până la sfârșitul anului 2020, 56% din necesarul de electricitate prin surse regenerabile la nivel global.

Pentru tranziția către energie electrică din surse regenerabile la nivel global, PepsiCo va apela la un portofoliu diversificat de soluții, inclusiv contracte de achiziție de energie care vor sprijini dezvoltarea de noi proiecte, cum ar fi fermele solare și eoliene din întreaga lume, precum și prin achiziția certificatelor de energie, care vor permite tranziția pe termen scurt către surse regenerabile în multe zone geografice. Compania va continua, de asemenea, să își extindă lista proiectelor eoliene și solare în fabricile sale din întreaga lume. La începutul acestui an, pe acoperișul sediului central al PepsiCo din Purchase, New York au fost instalate panouri de energie solară.

Totodată, la începutul acestui an, PepsiCo a semnat Business Ambition pentru angajamentul 1,5°C, alăturându-se altor companii și acceptând provocarea de a stabili obiective științifice de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, în conformitate cu limitarea încălzirii globale la 1,5°C, dezvoltând în același timp o strategie pe termen lung pentru realizarea de emisii nete zero până în 2050. Până acum, compania a făcut progrese în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră pe întregul său lanț valoric – de la colaborarea cu fermierii pentru implementarea practicilor eficiente din punct de vedere al emisiilor de carbon, prin Programul global de agricultură durabilă, până la operarea uneia dintre cele mai mari flote electrice din America de Nord.

Foto:  © Monticelllo | Dreamstime.com

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: