Editorial Topuri & Studii

Performanta contra curentului

26 nov. 2013 2 min

Performanta contra curentului

Reading Time: 2 minute

Cand vezi o crestere a profitului cu 42% fata de anul precedent si un avans al cifrei de afaceri cu 29%, este greu de crezut ca vorbesti despre companii din Romania. Dar chiar ele se regasesc in aceste cifre. Desigur, nu toate, ci numai cele mai performante 50, conform topului realizat de Coface Romania pentru Biz.

 

Sa nu va mirati daca veti gasi nume care nu va spun mare lucru – multe dintre aceste companii acceseaza cu precadere pietele externe si activeaza in segmentul B2B. Dar asta nu diminueaza cu nimic performanta lor extraordinara, ci arata felul in care Romania poate concura pe piata globala. Demersul acestui clasament este unic in presa romaneasca de business si isi propune sa priveasca dincolo de cifra de afaceri, analizand performanta de ansamblu a firmelor analizate evaluata prin imbinarea criteriilor de ordin cantitativ, calitativ si al comportamentului de plata.

 

Cu alte cuvinte, aceste companii nu-si sporesc profitul si cifra de afaceri cu orice pret, ci isi respecta partenerii si furnizorii, lucru prea rar in jungla de business din Romania. Daca veti parcurge metodologia topului, veti vedea cat de dure sunt criteriile chiar si pentru perioadele economice linistite, cu atat mai mult pentru acesti ani care se scriu mai mult cu minus in contabilitatea multor afaceri. La fel ca in cazul topului antreprenorilor romani din numarul precedent, aceste companii au reusit nu doar sa supravietuiasca, ci si sa creasca, sa-si consolideze businessul si sa puna bazele unei evolutii pozitive pe viitor.

 

Top 50 cele mai performante companii din Romania face lumina asupra acelei parti a economiei pe care prognozele sumbre parca refuza sa o vada, unde businessul se face ca la carte si aduce crestere sustenabila. La Biz, consideram ca aceste povesti sunt cele care merita cu adevarat spuse. Si vom continua sa o facem.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: