Business Stiri

Perpetoo, noul serviciu românesc de car sharing

15 oct. 2019 2 min

Perpetoo, noul serviciu românesc de car sharing

Reading Time: 2 minute

Primul serviciu de car sharing de la persoană la persoană din România, Perpetoo, este disponibil începând cu această lună în București și în alte 3 orașe mari din țară: Cluj-Napoca, Iași și Timișoara. Serviciul se adresează celor care vor să își dea spre închiriere mașinile, precum și celor care vor să le conducă pentru o perioadă minimă de 3 ore și maximă de 30 zile.

Astfel, cei care vor să își listeze mașina, precum și cei care vor să închirieze un autovehicul, o vor putea face pe www.perpetoo.com, unde vor trebui să își creeze un cont în categoria dedicată, Proprietar, respectiv Șofer. Crearea conturilor și utilizarea platformei este gratuită, singurul cost perceput fiind tariful de închiriere, plătit de către cei care vor să închirieze o mașină. Plata se va face în momentul confirmării rezervării.

Proprietarii de mașini, care își listează vehiculul pentru închiriere, stabilesc singuri tariful de închiriere și beneficiază de asigurare CASCO pe toată perioada de închiriere a mașinii, oferită de UNIQA Asigurări și Renomia SRBA Insurance Broker. Pentru a câștiga între 1.000 și 4.000 de lei, media lunară de venituri estimate de reprezentanții Perpetoo, proprietarii de mașini trebuie să aibă în vedere atât condițiile tehnice ale mașinii (mașina să aibă cel mult 8+1 locuri, să nu fie mai veche de 10 ani, să aibă revizia auto, RCA și ITP la zi, să aibă rovinietă valabilă și să fie echipată corespunzător), cât și interacțiunea constantă cu cei care doresc să închirieze mașina și care îi vor contacta prin intermediul aplicației. Proprietarii trebuie să accepte cererea de rezervare și perioada aferentă acesteia, într-un interval de 1-13 ore (în funcție de ora României la care se recepționează cererea) de la primirea solicitării, înainte ca rezervarea să fie considerată confirmată.

Reprezentanții companiei estimează că, în primul an de activitate, peste 3.000 de proprietari de mașini vor lista pe www.perpetoo.com un autovehicul sau chiar mai multe, iar, în ceea ce privește numărul închirierilor, acesta va depăși 25.000.

Serviciul a fost gândit și implementat de către antreprenorul român Aurelian Marin, unul dintre cei mai importanți touroperatori de pe litoralul românesc prin agenția sa de turism – Paradis Vacanțe de Vis. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: