Stiri

Persoanele care au plecat în țară ca să se vaccineze, vor putea face rapelul aproape de casă

22 apr. 2021 2 min

Persoanele care au plecat în țară ca să se vaccineze, vor putea face rapelul aproape de casă

Reading Time: 2 minute

Persoanele care au apelat la turismul de vacinare și au plecat în alte localități să facă vaccinul împotriva Coronavirus, vor putea face rapelul aproape de casă. Funcționalitatea va fi disponbilă din zilele următoare în platforma de vaccinare, dar cu anumite condiții.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat la Digi24 că cea de-a doua doză de vaccin poate fi făcută într-un centru diferit față de cel în care s-a făcut prima doză, dacă persoana în cauză găsește un loc liber. Singura condiţie în momentul de față, spune Gheorghiță, este să se anunţe centrul în care pacientul vrea să facă rapelul cu 72 de ore înainte. Această facilitate va fi disponibilă în zilele următoare și pe platformă.

Vaccinarea se va putea face acasă

„Am luat în calcul acest lucru, dar în mod deosebit pentru tipul de vaccin în care există locuri libere în centrul în care vrei să mergi pentru rapel. De pildă, dacă în București există locuri libere, sigur că te poți duce să faci rapelul acolo, pentru că nu e absolut nicio problemă. Am discutat cu colegii de la STS pentru a avea posibilitatea de a modifica centrul pentru cea de-a doua doză pe platformă. Zilele aceastea va fi deja disponibilă această facilitate, se lucrează. Se va intra la rubrica „rapel” și se modifică pur și simplu centrul. Se poate păstra data sau se poate modifica în intervalul în care este precizat pentru rapel, de 42 de zile pentru Pfizer, 35 de zile pentru Moderna și 12 săptămâni pentru AstraZeneca. Până se implementează această modificare în platformă, este preferabil să se anunţe înainte cu 72 de ore la centrul la care vrem sa facem rapelul”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

vaccinare romania
vaccinare romania

În ultimele 24 de ore, peste 87.000 de persoane au fost vaccinate, astfel că România a depășit pragul de 4,5 milioane de doze de vaccin administrate.

„Am crescut capacitatea de vaccinare la nivel național. Ieri, am vaccinat peste 90 de mii de persoane. Nu este relevant câte persoane stau în asteptare. În ultimele 24 de ore, vorbim de peste 80 de mii de persoane programate. 90% dintre persoanele care sunt pe lista de asteptare sunt persoane de vârsta a treia. (…) Timpul de asteptare este redus pe toate tipurile de centre, însă cel mai mare timp de așteptare este în centrele Pfizer”, a mai spus cooronatorul campaniei de vaccinare, care a precizat că românii se pot programa la vaccinare și prin telefon.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: