Lifestyle Stiri

Peste 1,6 milioane de vizitatori online pentru a treia ediție elefantFest

3 iun. 2021 < 1 min

Peste 1,6 milioane de vizitatori online pentru a treia ediție elefantFest

Reading Time: < 1 minut

A treia ediție a elefantFest, cel mai mare târg de carte online din țară, a găzduit un număr record de evenimente, în cele 7 zile de desfășurare: 125 de lansări de carte, dar și interviuri cu unii dintre cei mai populari autori români și străini. Toate cele 125 de evenimente au avut loc simultan în România și în Republica Moldova, iar târgul a beneficiat de un număr de peste 1,6 milioane de vizitatori, potrivit organizatorilor, elefant.ro.

La standurile celor 50 de edituri participante au fost expuse peste 600 de noutăți editoriale și peste 30.000 de titluri au avut prețuri speciale. Pe locul întâi ca număr de vizitatori s-a situat publicul din București, urmat de cel din Timișoara, Cluj, Iași, Brașov și Constanța.

Organizată sub sloganul “Fă-ți timp să citești!”, această a treia ediție a elefantFest a avut ca invitat special Marea Britanie.

Cele mai urmărite evenimente

Cele mai urmărite evenimente online cu autori români au fost cele în care au apărut Radu Paraschivescu, Mircea Cărtărescu, Ioana Nicolae, Andrei Craciun, Ioana Pârvulescu și Adriana Petrescu.

Cele mai vizionate lansări cu autori britanici au fost Richard Osman “Clubul crimelor de joi” și C.J. Tudor autoarea romanelor “Omul de cretă” și “Dispariția lui Annie Thorne”.

Dintre noutăți, titlul cel mai căutat a fost cel mai recent roman a lui Evghenii Vodolazkin “Istoria insulei”.

De asemenea, cele mai populare titluri au fost cele de ficțiune (32%), cărțile pentru copii (25%) și cele de dezvoltare personală (20%).

Mobile vs desktop

Potrivit organizatorilor, 76% dintre vizite s-au realizat de pe dispozitive mobile si 24% de pe desktop / laptop.

În ceea ce privește achiziția de carte, comanda medie s-a ridicat la aproximativ 6 cărți.

Târgul de carte s-a desfășurat în perioada 24-30 mai 2021.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: