BizRemote by certSIGN Stiri

Peste 5.000 de mese calde, donate copiilor de la sate

9 feb. 2021 3 min

Peste 5.000 de mese calde, donate copiilor de la sate

Reading Time: 3 minute

Fundația World Vision România va dona peste 5.000 de mese calde și ore de educație remedială pentru copiii din mediul rural înscriși în proiectul „Pâine și Mâine”

Donaţiile au fost făcute în campania „Porţia de Bunătate” lansată de fundaţie în decembrie 2020 şi derulată pe parcursul a şase săptămâni, în lunile decembrie și ianuarie, timp în care donatorii au fost încurajaţi să susţină educaţia copiilor din mediul rural.

Conform ultimului Raport de Bunăstare a copiilor mediul rural, 1 din 10 copii se duce seara flămând la culcare, ia maximum 2 mese pe zi ori nu are suficientă mâncare, iar 27% dintre ei nu sunt ajutați niciodată de altcineva când nu știu să facă temele pentru acasă. Cercul vicios al sărăciei în care trăiesc, dar și lacunele pe care le acumulează în timp, contribuie semnificativ la fenomenul de părăsire timpurie a școlii. Soluția World Vision pentru a-i ajuta pe copii să continue școala este programul Pâine și Mâine, prin care copiii din sate vulnerabile primesc o masă caldă la prânz și lecţii remediale, precum și ajutor în efectuarea temelor, printr-un program de tip Școală după școală.

În ultimul an, foarte mulți copii nu au avut acces la educație, iar întoarcerea la școală este însoțită de lipsurile acumulate în această perioadă. În același timp, problemele financiare ale familiilor lor s-au acutizat, ceea ce înseamnă și mai puține resurse pentru asigurarea hranei. Pentru copii, dar și pentru familiile lor, acest sprijin înseamnă șansa la un viitor mai bun. Masa caldă este ceea ce-i motivează să meargă în continuare la școală, iar cele două ore zilnice de educație remedială îi ajută să țină pasul și să poată spera că într-o zi vor putea ieși din acest cerc vicios al sărăciei.

„Susținerea tuturor oamenilor care au donat Porții de Bunătate contează enorm pentru viitorul copiilor. A fost un an dificil, cu multe provocări, în care mai ales copiii din rural au avut de suferit. Imposibilitatea de a se conecta la orele online, mai exact lipsa totală a educaţiei, va avea efecte negative pe termen lung dacă nu intervenim. Acești copii au nevoie mai mult ca oricând de sprijinul nostru, pentru a putea continua școala și pentru a recupera materia pierdută. Dacă înainte de pandemie educația în satele vulnerabile se făcea în condiții grele, iar gradul de analfabetism funcțional era la cote alarmante, situația din ultimul an pune în pericol și mai mult șansele copiilor la un viitor mai bun. Prin programul Pâine și Mâine, dar și prin celelalte programe ale Fundației, ne dorim să ajutăm acolo unde este cea mai mare nevoie de noi. Le mulțumim atât donatorilor, cât și partenerilor noștri, fără ajutorul cărora nu am putea ajunge la copiii care au atât de multă nevoie de noi.”, a declarat Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România.

Donațiile strânse în campania Porția de Bunătate, atât prin SMS, cât și online sau prin cadrul platformei de livrare Bolt Food vor fi transformate în perioada următoare în mese calde la prânz și ore de educație remedială pentru cei 1250 de copii din programul educațional Pâine și Mâine.

Programul vizează reducerea ratei de abandon școlar în rândul copiilor din mediul rural și creșterea participării școlare în satele vulnerabile. Copiii au nevoie, în primul rând, de o alimentație corespunzătoare, pentru a putea avea energie și pentru a se putea concentra în procesul de învățare. De la an la an, copiii susținuți de World Vision prin programul Pâine și Mâine obțin rezultate din ce în ce mai bune la învățătură. Chiar şi în pandemie, eficienţa acestui tip de programe a fost dovedită: în anul şcolar trecut, peste 88% dintre elevi din programele World Vision și-au îmbunătățit sau și-au menținut rezultatele școlare la același nivel.

Pe lângă mesele calde și ajutorul specializat pe care îl primesc în efectuarea temelor, copiii participă la activități de educație non-formală și ateliere tematice.

Programul poate fi susținut în continuare, donând 2 euro printr-un SMS cu textul PAINE la 8844.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: