Companii Stiri

Philip Morris a cumpărat compania daneză Fertin Pharma pentru 820 mil. $. Care este scopul achiziției

13 iul. 2021 2 min

Philip Morris a cumpărat compania daneză Fertin Pharma pentru 820 mil. $. Care este scopul achiziției

Reading Time: 2 minute

Philip Morris International (PMI) a încheiat un acord de achiziționare a Fertin Pharma A/S (Fertin Pharma) la o valoare a companiei de 5,1 miliarde de coroane daneze (aproximativ 820 milioane de dolari).

Fertin Pharma este o companie cu capital privat cu peste 850 de angajați și operațiuni în Danemarca, Canada și India. Compania este lider în dezvoltarea și producția prin contract (CDMO), specializată în cercetarea, dezvoltarea și producția de gume, pliculețe, tablete solubile și alte sisteme orale solide pentru administrarea de ingrediente active, inclusiv nicotina, segment în care este producător major de soluții pentru terapia de substituție a nicotinei (NRT).

În 2020, Fertin Pharma a generat venituri nete de 1,1 miliarde de coroane daneze (aproximativ 160 milioane de dolari). Valoarea tranzacției reprezintă de aproximativ 15 ori valoarea EBITDA înregistrată de Fertin Pharma în 2020.

„Achiziția Fertin Pharma va fi un pas important pe drumul nostru către un viitor fără fum – această achiziție vine în completarea portofoliului nostru de produse fără fum, în special prin produse moderne cu administrare orală, și accelerează progresul nostru în dezvoltarea produselor ‘dincolo de nicotină’. Atât PMI, cât și Fertin împărtășesc un angajament comun față de știință și inovații bazate pe feedback-ul consumatorilor, cu scopul de a le oferi o viață mai bună, de aceea mă bucur că am ajuns la acest acord.”

Jacek Olczak, Chief Executive Officer, Philip Morris International

Philip Morris și-a propus ca, în 2025, peste 50% din veniturile sale nete să fie generate din produse fără fum și cel puțin 1 miliard de dolari din produse „dincolo de nicotină”.

Fertin Pharma este deținută în prezent de organizația globală de investiții EQT  și de Bagger-Sørensen & Co. După finalizarea achiziției, Fertin Pharma va deveni o subsidiară deținută în totalitate de PMI.

Philip Morris International va finanța tranzacția cu fonduri existente și estimează că aceasta va fi finalizată în al patrulea trimestru al 2021, în funcție de aprobările obținute de la autoritățile de reglementare relevante. PMI se așteaptă ca impactul achiziției asupra rezultatului ajustat diluat pe acțiune pentru întregul exercițiu financiar 2021 să fie nesemnificativ.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: