Companii Stiri

Piața spațiilor de birouri din România se menține pe un trend ascendent

10 oct. 2019 2 min

Piața spațiilor de birouri din România se menține pe un trend ascendent

Reading Time: 2 minute

Primele trei trimestre ale anului în curs au marcat o creștere de 24% a pieței spațiilor de birouri de la noi din țară, fiind închiriate spații noi, prelungite contracte de închiriere vechi sau renegociate. Cele mai importante tranzacții au fost realizate în București, Cluj Napoca și Timișoara.

Volumul închirierilor spațiilor de birouri a totalizat 339.100 metri pătrați, cu 65.430 metri pătrați mai mult decât în primele nouă luni ale anului 2018, se arată într-o monitorizare ESOP asupra datelor centralizate de principalii brokeri din piață.

“Companiile au fost atrase în special de pre-închirierea de spații in proiectele noi, segmentul pre-închirierilor înregistrând o creștere cu 40% in primele trimestre ale acestui an, față de aceeași perioadă a anului trecut: la 96.000 în 2019 față de 68.000 mp anul anterior”, a precizat Alexandru Petrescu, Managing Partner, ESOP Consulting l CORFAC International.

Ce clădiri au preferat chiriașii mari în T3 2019

În trimestrul trei al anului în curs au fost tranzacționate birouri de 90.810 metri pătrați, cu o suprafață medie de închiriere de 1.196 metri pătrați.

Proiectele Iride Park, AFI Park, Dacia Office,  Orhideea Towers și Timpuri Noi Square au fost cele care au închiriat cele mai mari suprafețe de birouri în Capitală. În Cluj, cele mai mari tranzacții de închiriere s-au realizat în rândul proiectelor Record Park și CBC, iar în Timișoara, în Iulius Tower.

Reprezentanții ESOP Consulting sunt de părere că activitatea de tranzacționare se va păstra dinamică în perioada următoare, estimând că suprafața de birouri care ar putea fi livrată în 2019 în București să depășească 350.000 metri pătrați.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: