Business Companii Stiri Tech

Platforme cu Inteligență Artificială pentru optimizarea serviciilor de curierat

31 mai 2020 < 1 min

Platforme cu Inteligență Artificială pentru optimizarea serviciilor de curierat

Reading Time: < 1 minut

UPS a actualizat platforma ORION (On-Road Integrated Optimization and Navigation) cu funcția Dynamic Optimization, care recalculează rutele de livrare individuală pe tot parcursul zilei, în funcție de condițiile de trafic, de obligațiile de preluare și de modificări ale livrării comenzilor.

ORION este o tehnologie proprietară, care utilizează algoritmi avansați, inteligență artificială și procese de machine learning. De la lansarea platformei, UPS a economisit peste 160 de milioane de kilometri și 37 de milioane de litri de combustibil pe an. Noile funcționalități vor îmbunătăți și mai mult aceste rezultate.

Platforma ORION a fost implementată în 2012 și furnizează șoferilor cele mai eficiente rute pentru livrări și preluări pentru peste 66,000 de rute din SUA, Canada și Europa. În 2019, UPS a adăugat în platforma ORION funcția UPSNav. UPSNav a introdus instrucțiuni detaliate la fiecare schimbare de direcție, pentru a-i ghida pe curieri, nu doar către adrese, ci și către anumite locații de livrare și preluare, precum zonele de încărcare sau descărcare care nu sunt vizibile din stradă.

Sistemul de rute pentru UPSNav a fost creat pe baza traseului static ORION, pe care șoferii îl primesc dimineața, înainte de începerea livrărilor. Cea mai nouă funcționalitate a platformei ORION, Dynamic Optimization, oferă beneficii suplimentare. Rutele sunt actualizate chiar în timp ce aceștia se află pe traseu, pe baza schimbărilor care apar.

„ORION a fost conceput pentru curierii UPS care fac, în medie, aproximativ 135 de opriri pe zi,” spune Juan Perez, UPS Chief Information and Engineering Officer. „Noua componentă a platformei, Dynamic Optimization, va îmbunătăți timpii estimați de livrare, oferind mai multă precizie, dar și vizibilitate sporită pentru clienți.”

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: