Finanțe Stiri

Plati cu cardul in Hala Traian? Normal!

14 dec. 2015 2 min

Plati cu cardul in Hala Traian? Normal!

Reading Time: 2 minute

Bucurestenii pot plati cu cardul intr-unul din locurile deservite pana acum exclusiv de numerar – la piata. Actiunea face parte din ampla campanie de incurajare a platii cu cardul desfasurate de MasterCard anul acesta sub platforma Sa platesti cu cardul. Normal si #doarcucardul.

Incepand cu 11 decembrie, in Piata Hala Traian din sectorul 2, Bucuresti, posesorii de carduri au ocazia de a plati cu cardul pentru legumele, fructele si verdeturile cumparate, dupa ce MasterCard a implementat primul POS intr-o piața din Capitala.

In 2015, in contextul local, in care romanii utilizeaza de patru ori mai putin cardurile pentru a efectua plati la comercianti comparativ cu media Uniunii Europene, conform datelor furnizate de Banca Centrala Europeana, MasterCard a adaptat platforma educationala – EduCard – lansata in 2009 pentru promovarea plații cu cardul cu componente dedicate pe zona de educație financiara si promoții pentru incurajarea cumparaturilor pe baza de card. Toate aceste acțiuni sunt menite sa schimbe statisticile care anul trecut aratau ca, in medie, 14 tranzactii de plata pe fiecare card emis de bancile locale, aducandu-ne mai aproape de media europeana a fost de 60 de tranzactii, arata MasterCard, intr-un comunicat de presa.

„Speram ca acesta sa fie un prim pas catre extinderea platilor cu cardul catre zone care pana acum au fost apanajul exclusiv al numerarului, astfel incat cumparatorii sa beneficieze de securitate si confort, contribuind in acelasi timp la reducerea economiei gri”, a declarat Cosmin Vladimirescu, General Manager MasterCard pentru Romania.

Reprezentantul MasterCard a aratat ca experimentul <piata> a pornit ca un proiect pilot, insa reactiile pozitive au condus la implementarea permanenta a unui POS intr-o piata. „Proiectul vine in completarea actiunilor si a campaniei #doarcucardul desfasurate pe parcursul acestui an, cu scopul de a stimula platile cu cardul. Suntem incantati sa le oferim posesorilor de carduri MasterCard si Maestro posibilitatea de a realiza plați intr-un mod usor si sigur la piața. Iar tehnologia contactless le va oferi o experienta si mai rapida”, a declarat Vladimirescu.

Episodul pilot, desfasurat in toamna acestui an, a surprins reactiile pozitive ale cumparatorilor din piața, demonstrand ca instalarea unui POS in astfel de locuri este mai mult decat bine venita. Puteți vizualiza video-ul aici: https://youtu.be/GaOl1NfaKcc .

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: