Finanțe Stiri

Plăți cu carduri contactless, la metrou2 min

08/12/2016 2 min read

author:

Plăți cu carduri contactless, la metrou2 min

Reading Time: 2 minute

Orice posesor de card bancar, cu facilitate contactless, indiferent de banca emitentă, va putea să-și achite imediat călătoria, prin simpla apropiere de aparat, în mediu deplin securizat.

Banca Comercială Română (BCR) se află în proces de instalare a unei soluții de plată a călătoriilor la metroul din București, în parteneriat cu Metrorex, Mastercard și VISA. În cadrul acestui proiect, BCR a dezvoltat o soluție integrată care permite oricărui posesor de card bancar contactless, emis oriunde in lume, să poată achita călătoria cu metroul doar prin simpla apropiere a acestuia de turnichetul de acces, în mediu complet securizat.

Modul de utilizare va fi extrem de simplu: călătorii trebuie să apropie cardul bancar contactless de sistemul de plată, după care vor primi imediat înștiințarea de realizare a tranzacției, iar turnichetul va afișa mesajul “Liber”, fiind deblocat automat pentru acces.

Soluția propusă de BCR a fost construită având la bază arhitectura de funcționare reglementată de Mastercard și VISA, astfel încât orice card emis oriunde in lume sub însemnele celor două organizații să poată fi utilizat pentru plata călătoriilor.

“Considerăm că implementarea soluției de plată contactless Mastercard/VISA direct la porțile de acces își va demonstra utilitatea, atât în economia traficului la nivelul metroului bucureștean, cât și în utilitatea la nivelul călătorilor. Aceștia vor avea la dispoziție o metodă de plată modernă, cu cel mai mare grad de creștere și absorbție în utilizare. Acest sistem  în regim contactless cu carduri Mastercard/VISA face parte dintr-un proiect mai amplu al BCR în ceea ce privește infrastructura de transport public. Banca noastră are deja în implementare plata titlurilor de călătorie cu metroul la casieriile Metrorex, prin intermediul cardurilor Mastercard/VISA, și asigură, totodată, și plata cartelelor de metrou la terminalele automate”, a declarat Ciprian Nicolae, Country Manager Global Payments, în cadrul parteneriatului BCR-Global Payments.

Implementarea soluției se află în derulare în toate stațiile de metrou din București, urmând să fie instalate 164 de echipamente la nivelul porților de acces. Numărul de echipamente de plată per stație diferă în funcție de nivelul de accese ale călătorilor în stații și de volumele de trafic înregistrate de Metrorex. Proiectul de instalare a acestor echipamente va fi finalizat până la 31 decembrie 2016.

Bucureștiul este a doua capitală europeană, după Londra, care introduce un astfel de sistem la metrou. Aproximativ 175 de milioane de călători au folosit metroul bucureştean, în 2015, respectiv o medie de trafic zilnic de 480.000 de oameni.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE