Finanțe Stiri Tech

Platiti cu cardul sau cu smartphone-ul?

2 iun. 2015 < 1 min

Platiti cu cardul sau cu smartphone-ul?

Reading Time: < 1 minut

MasterCard anunta introducerea platilor mobile pentru posesorii de dispozitive Android, prin Android Pay, serviciu lansat recent de Google.

Android Pay va permite posesorilor de carduri MasterCard de credit, debit, preplatite si business sa utilizeze smartphone-urile si tabletele Android pentru plati in magazinele care permit plata contactless si in aplicatiile Android.

Sistemul va fi disponibil pentru utilizatorii Android din SUA (cu versiunea KitKat sau mai recenta) in urmatoarele luni. Platile contactless sunt acceptate in acest moment in Statele Unite la principalele magazine, restaurante, transportatori, benzinarii etc, care vor accepta acum si tranzactiile MasterCard prin Android Pay. Pentru a consulta lista locatiilor in care sunt acceptate tranzactiile contactless, descarcati aplicatia MasterCard Nearby sau vizitati www.mastercard.com/contactless. Android Pay nu transmite numarul cardului catre comercianti.

„Datorita MasterCard Digital Enablement Service (MDES) si Android Pay, putem folosi acum tokenuri securizate pentru a facilita platile realizate cu dispozitivele mobile ale consumatorilor. Aceasta inovatie sporeste gama de optiuni destinate consumatorilor si contribuie la extinderea modalitatilor de plata cu dispozitive mobile”, a declarat Ed McLaughlin, Chief Emerging Payments Officer, MasterCard.

Incepand din aceasta vara, posesorii de dispozitive Android compatibile vor putea sa-si utilizeze cardurile MasterCard de credit, debit, preplatite si business in mod direct, prin Android Pay. Atat pentru consumatori, cat si pentru comercianti, orice achizitie realizata cu un card tokenized MasterCard de credit, debit, preplatit sau business va oferi acelasi nivel de siguranta si aceleasi beneficii si garantii ca orice alta tranzactie MasterCard.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: