Companii Stiri

Policolor incepe constructia fabricii din Bucuresti

15 apr. 2015 3 min

Policolor incepe constructia fabricii din Bucuresti

Reading Time: 3 minute

Policolor a finalizat achizitia platformei industriale ce a fost detinuta anterior de Chimester,  a depus Planul Urbanistic de Detaliu pentru fabrica de lacuri si vopsele pe care urmeaza sa o construiasca pe aceasta platforma si vizeaza afaceri de 65,5 milioane de euro anul acesta.

Achizitia terenului Bd. Timisoara, nr. 98, cu o suprafata de 2,5 hectare, a fost finalizata la inceputul acestui an.

In anii 2012-2013, perioada in care propria fabrica din Ruse a fost supusa unui proces de retehnologizare in valoare de 3,6 milioane euro, grupul Policolor Orgachim a utilizat capacitatile de productie ale Chimester pentru a obtine rasini necesare pentru fabricarea de lacuri si vopsele.

9V8A7312
Marius Vacaroiu, CEO Policolor – Orgachim

“Decizia de achizitionare a acestei platforme a avut loc dupa reluarea productiei de rasini la fabrica din Bulgaria. In urma relocarii din platforma din Bd. Pallady instalam capacitatile de productie pe un teren mult mai bine proportionat pentru necesitatile companiei”, a declarat Marius Vacaroiu, CEO Policolor – Orgachim.

In noua fabrica, in care investitia se ridica la peste 6 milioane de euro, vor functiona o linie de productie de lacuri si vopsele specifice pentru industria de autorefinish, cu o capacitate de 4.000 de tone/an, si o linie pentru fabricarea de vopsele pe baza de apa, cu o capacitate de 5.000 tone/an/schimb de productie.  Productia acestei linii de vopsele pe baza de apa este dedicata operatiunilor comerciale ale Grupului pe piata din Romania.

Finalizarea constructiei in 2017

Eliberarea platformei Chimester, configurarea si constructia de spatii de productie pentru fabrica Policolor vor avea loc in urmatorii doi ani, productia efectiva urmand sa demareze din 2017. Costul acestui nou sit de productie, care include achizitia terenului si estimatul necesar pentru constructie si utilare, se ridica la 6,4 milioane euro.

Sursele de finantare provin din fonduri proprii ale companii si fonduri obtinute in urma vanzarii terenului cu o suprafata de 13,9 hectare, detinut in platforma istorica din Bd. Theodor Pallady. Tranzactia a fost pusa la punct in a doua parte a anului trecut iar pretul de vanzare a fost de circa 18 milioane euro, care vor fi incasati intr-un interval de trei ani.

Plus 24% in 2015

Grupul Policolor – Orgachim tinteste pentru anul in curs afaceri consolidate de 65,5 milioane euro, in crestere cu 24% fata de rezultatul de 52,8 milioane euro inregistrat in 2014. Rezultatele anului trecut au fost afectate partial de volumul redus al vanzarilor de rasini, fabrica din Ruse incepand sa functioneze din luna mai 2014, si de scaderea cotatiilor produselor petroliere la nivel international.

La finalul primului trimestru grupul inregistreaza cresteri de peste doua cifre in ambele piete pentru volumele de vopsele pentru autorefinish, rasini si produse chimice si vopsele decorative, in linie cu estimarile proiectate pentru anul 2015.

Showroom-uri si investitii de 1,3 milioane de euro in produse noi

Policolor si-a extins prezenta prin inaugurarea de showroom-uri proprii in Brasov, Cluj si Oradea, care au in oferta atat produse decorative cat si pentru autorefinish. In acest an strategia de extindere va continua prin inaugurarea de noi unitati in Sibiu, Arad sau Valcea. Investitia medie pentru un nou punct de prezentare si desfacere a produselor se ridica la 30.000 euro/magazin, incluzand si stocul initial.

 “In 2015 planul de investitii doar pentru noi produse ar putea ajunge din nou la un total de 1,3 milioane euro. Aceste fonduri sunt separate de investitia de peste 6 milioane de euro pentru viitoarea fabrica”, a mentionat Marius Vacaroiu.

Pentru programul investitional derulat in 2014 Policolor a alocat 1,3 milioane euro, fondurile fiind directionate in principal catre Departamentul de Cercetare pentru devoltarea de noi produse pentru diviziile Policolor Automotive si Policolor Industry.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: