Companii

Porsche România accelerează spre revoluția electrică

20 feb. 2018 2 min

Porsche România accelerează spre revoluția electrică

Reading Time: 2 minute

Porsche România, cel mai mare importator auto local, dorește să atingă în 2025 un volum de vânzări de 12.000 de vehicule electrice pe an, dintr-un total de 50.000 de unități vândute, a declarat Kurt Leitner, director general Porsche România.

În 2018, compania și-a propus să livreze 500 autovehicule electrice și să continue instalarea stațiilor de încărcare pentru autovehiculele electrice în rețeaua proprie, astfel încât în cel mult doi ani, toți dealerii Porsche România să aibă în dotare stații de încărcare. „Importatorii vor să crească oferta de mașini electrice, există și subvenția de la stat la achiziția unui model electric, dar utilizatorii trebuie să îndrăznească să facă acest pas și mă refer mai ales la corporațiile care trebuie să-și înnoiască flotele”, a spus Brent Valmar, director general al Porsche România.

Brent Valmar – director general Porsche România

Importatorul mărcilor Volkswagen, Audi, Seat, Škoda a încheiat anul 2017 cu rezultate record pentru perioada post-criză: 31.569 de unități vândute (+13% față de 2016) și o cifră de afaceri de 638 milioane de euro (+16%). Potrivit lui Kurt Leitner, piața auto va fi modelată de trei tendințe majore în perioada următoare: mobilitatea electrică, mașinile autonome și conectivitatea.

Porsche România aniversează 20 de ani de prezență pe piața locală, perioadă în care a vândut peste 461.000 de autoturisme și a realizat venituri cumulate de aproximativ 8 miliarde de euro. „Dorim să ne păstrăm poziția de lider în topul importatorilor auto și să depășim pragul de 50.000 de unități vândute anual, până cel târziu în 2025”, a declarat Brent Valmar.

Kurt Leitner – director general Porsche România

Alături de partenerii săi, compania a generat peste 3.500 de locuri de muncă la nivel național în sediul propriu și rețeaua celor 82 de distribuitori prezenți în 26 de județe. Porsche România a fost înființată în 1997 și este filiala locală a Porsche Holding Salzburg, subsidiară a concernului Volkswagen și cea mai mare companie de retail din industria auto din Europa, cu o rețea internațională de 426 de dealeri și un număr total de 29.500 de angajați.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: