Companii

Poșta Română investește peste 128 mil. lei pentru un nou sistem informatic

Reading Time: 2 minute

Până în 2023, Compania Națională Poșta Română va implementa un nou sistem informatic integrat și centralizat, precum și un nou sistem informatic de gestiune.

Bugetul total pentru aceste proiecte, care include achiziții specifice componentelor hardware și software este de 128,3 milioane de lei.

Sistemul informatic va fi bazat pe tehnologii și arhitecturi moderne care îndeplinesc cerințele de performanță, utilizare eficientă a resurselor de calcul și securitate a datelor, cu menținerea funcționalității serviciilor existente.

Noul sistem informatic de gestiune va înlocui modulele din aplicațiile utilizate în prezent de Poșta Română pentru domeniile economic, comercial, resurse umane, imobiliar, parc auto și operațional.

Aceste proiecte fac parte demarează din cel mai vast proces investițional al Poștei Române din ultimele patru decenii, pentru modernizare și digitalizare.

Compania a intrat din 2020 într-un proces de modernizare și a demarat investiții pentru dezvoltarea și optimizarea serviciilor poștale oferite, finanțate în mare parte printr-un credit de 200 milioane lei de la EximBank.

În ultimul an, am inițiat procese de transformare și reformă necesare companiei pentru a răspunde clienților noștri, în concordanță cu actualele cerințe de piață, digitalizare, automatizare, robotizare, respectiv performanță, calitate și eficiență. Trecerea la noua eră informațională, transformarea digitală prin comunicarea electronică, comerțul online, reprezintă oportunități în întărirea rolului și locului Poștei Române în societatea românească”, a declarat Horia Grigorescu, Directorul General al Poștei Române.

Investiții în centre de tranzit

Până la finalul acestui an, Poșta Română va achiziționa o linie de sortare automatizată la Centrul de Tranzit Cluj, în care va investi 14,8 milioane de lei.

Prin astfel de investiții în automatizări, compania intenționează să crească în perioada următoare capacitatea de procesare a volumelor poștale, să reducă gradul de eroare umană, dar și timpii de livrare.

Tot automatizarea proceselor logistice se va înființa Centrul de Tranzit București Nord-Otopeni, o investiție de 93,5 milioane lei, care va duce la creșterea operabilității, sporirea eficienței în viteza de prelucrare a volumului de trimiteri în Capitală, reducerea timpilor de livrare și creșterea cifrei de afaceri a companiei.

Astfel, bugetul alocat acestui proiect este de 22 de milioane euro, cumulat pentru cele două obiective, iar sumele sunt asigurate printr-un credit de investiții accesat în 2020 de la EximBank.

Poșta Română a lansat procedura de consultare publică pentru proiectarea, construcția și dotarea celor două centre logistice strategice ale companiei.

Gabriel Barliga

Recent Posts

A doua ediție a Festivalului Suflet de România ne aduce aproape de tot ce ne face bine, pe Domeniul Regal de la Săvârșin

Sâmbătă și duminică, pe Domeniul Regal de la Săvârșin, are loc a doua ediție a festivalului Suflet de România, evenimentul…

22 de ore ago

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă de la conducerea companiei începând cu data de 30 aprilie 2024

Virgil a condus operațiunile fondului de pensii din anul 2019, iar anterior a avut diverse roluri de coordonare a echipelor…

2 zile ago

Statistică Eurostat: România are prețuri mai mici pentru energie

Eurostat a publicat statistica cu privire la prețurile plătite pentru energie electrică și gaze naturale de consumatorii casnici și non-casnici…

2 zile ago

Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara discuțiilor publice privind tranziția energetică. Ele au nevoie de sprijin mai mare…

2 zile ago

AQUILA a finalizat preluarea Parmafood. A doua achiziție din acest an

AQUILA (simbol bursier AQ), lider în servicii integrate de distribuție și logistică pentru piața bunurilor de larg consum din România…

2 zile ago

Internet pentru zonele rurale prin PNRR. Proiect de 94 de milioane de euro

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) a publicat vineri, 26 aprilie, Ghidul solicitantului pentru Investiția 11 din Componenta 7 –…

2 zile ago