fbpx
Finanțe Stiri

Prefinanţare pentru doi ani, cu adeverința APIA2 min

08/05/2018 2 min read

author:

Prefinanţare pentru doi ani, cu adeverința APIA2 min

Reading Time: 2 minute

OTP Bank România majorează suma maximă a Creditului pentru dubla prefinanțare a subvențiilor APIA SAPS, o facilitate adresată fermierilor. Noua formă a produsului de creditare permite finanțarea în avans de până la 160%, reprezentând dublul subvenției APIA SAPS.

Unicitatea produsului consta în prefinanţarea subvențiilor pentru doi ani, în baza adeverinţei emise de APIA. Acesta poate fi accesat de o gamă largă de clienți: persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi familiale și întreprinderi individuale, în calitate de producători agricoli sau fermieri, care solicită plata în cadrul SAPS (schema de plată unică pe suprafață), incluzând plata redistributivă, plata pentru înverzire și măsurile compensatorii de dezvoltare rurală, arată banca, într-un comunicat de presă.

Prin intermediul acestei facilități, clienții care activează în domeniul agricol pot beneficia în avans de maximum 160% din subvențiile APIA SAPS: 80% din valoarea subvenției cuvenite în primul an de finanțare, dar nu mai mult de 225.000 euro și 80% din nivelul subvenției ce urmează a se încasa în anul următor, dar nu mai mult de 125.000 euro. Mai mult, în cel de-al doilea an al creditării, suma acordată inițial poate fi majorată, cu posibilitatea prelungirii facilității pentru o perioadă de 12 luni, iar dobânda se poate achita lunar, trimestrial sau anual, în funcție de prioritățile financiare ale clientului.

„Întrucât  agricultura reprezintă un sector de activitate strategic pentru OTP Bank România, iar în domeniul agricol există mulți factori imprevizibili, ne dorim să le oferim clienților noştri stabilitatea de care au nevoie. Astfel, am majorat valoarea maximă a creditului pentru dubla prefinanțare APIA SAPS, până la 160%, cu scopul de a ne păstra statutul de  partener viabil, care oferă clienților cele mai bune soluții de finanțare”, a declarat Roxana Maria Hidan, Director Direcția IMM, OTP Bank România.

“Credem cu tărie că sectorul agricol din România este un domeniu important care contribuie la dezvoltarea economică, de unde și eforturile asumate ale OTP Bank România de a sprijini agricultura locală”, a declarat Roxana Maria Hidan, Director Direcția IMM, OTP Bank România.

OTP Bank România, subsidiară a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrală şi de Est, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament şi profesionalism, OTP Bank România înțelege nevoile clienților şi contextul actual al pieţei şi este un partener de încredere în furnizarea de servicii financiare.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *