Antreprenori by eMAG Business Stiri

Premieră în România: un lanț de cafenele introduce paiele comestibile

1 iul. 2020 2 min

Premieră în România: un lanț de cafenele introduce paiele comestibile

Reading Time: 2 minute

Lanțul 5 to go introduce în cele peste 170 de cafenele ale sale paie comestibile pentru băuturile reci, fiind primul business din România cu o astfel de inițiativă. Pentru băuturile calde, 5 to go va folosi în cafenele, de la 1 iulie, paie biodegradabile și compostabile.

Tranziția se va face treptat, însă până la începutul lunii august fondatorii  businessului estimează că în cafenelele lor vor exista doar noile paie (cele comestibile și cele biodegradabile și compostabile).

Paiele comestibile sunt pe bază de zahăr și sunt disponibile în 5 variante (cu aromă de ciocolată, de căpșuni, de măr, de lime și fără aromă) și se vor oferi la întreaga gamă de băuturi reci, precum limonadă, smoothie, frappe, ice coffee. Ele încep să se dizolve în băutură după o oră și nu schimbă cu nimic proprietățile băuturilor reci.

5 to go vrea să devină un business 100% sustenabil până în 2025.

Inițiativa face parte dintr-un plan amplu de business, construit pentru următorii 5 ani, care vizează utilizarea exclusivă de materiale din surse sustenabile și regenerabile. În 2019, în întreaga rețea 5 to go s-au consumat peste 1 milion de paie din plastic. Decizia de a le înlocui aduce astfel o contribuție semnificativă la mediul înconjurător și la construirea unui viitor mai verde.

Clienții care își doresc să consume și acasă băuturile reci cu paie comestibile, pot achiziționa din cafenelele 5 to go din întreaga țară un pachet cu 7 paie la prețul de 5 lei.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: