Finanțe Stiri

Prima platformă digitală pentru credite ipotecare

18 sept. 2019 2 min

Prima platformă digitală pentru credite ipotecare

Reading Time: 2 minute

Banca Comercială Română (BCR) a dezvoltat alături de Qualitance, companie internațională de tehnologie și inovație fondată în România, prima platformă digitală pentru credite ipotecare – Casa Mea – pentru a transforma procesul de achiziție a unei locuințe într-o experiență simplă și intuitivă.

„Aplicația Casa Mea este cel mai curajos și inovator proiect de banking al momentului, care vine în sprijinul clienților ce aplică la un credit imobiliar. Ideea a pornit chiar de la discuțiile purtate cu aceștia, înțelegând nevoile lor reale – transparență, predictibilitate și conveniență în relația cu banca, atunci când decid să-și achiziționeze o locuință,” a declarat Dana Dima, vicepreședinte Retail & Private Banking BCR.

Este responsabilitatea noastră să oferim soluții eficiente de creditare, astfel încât să contribuim la creșterea gradului de accesabilitate a populației la serviciile bancare. Alături de un produs solid de creditare imobilară, aplicația Casa Mea vine să confirme implementarea planului de investiții financiare în tehnologie pe care BCR le-a realizat în ultimii ani și care a condus la lansarea ecosistemului digital George, primul banking inteligent, a adăugat Dana Dima, vicepreședinte Retail & Private Banking BCR.

“În civilizația modernă, achiziția unei locuințe este cea mai importantă decizie financiară pe care 80% dintre oameni o vor lua în timpul vieții lor. În același timp, momentul creditului ipotecar este între top 5 cele mai stresante experiențe de viață. Împreună cu BCR, am decis să contestăm ceea ce toată lumea acceptă ca fiind un dat și să ne asumăm aceasta încercare curajoasă. Și împreună, am reușit imposibilul”, a declarat Ioan Iacob, CEO și co-fondator QUALITANCE.

Cu ajutorul platformei digitale Casa Mea, achiziția unei locuințe se face rapid și transparent:

  • încarci simplu și confortabil în aplicație toate documentele solicitate de către bancă încă din etapa de analiză preliminară:
  • nu mai este nevoie să vii la bancă pentru fiecare document sau etapă în parte. În aplicație pot fi încărcate: antecontractul, actele de proprietate, opinia notarială, releveul, extrasul de carte funciară și orice alte documente mai solicită punctual banca.
  • afli de la început care sunt documentele de care ai nevoie în fiecare etapă, cum ar trebui să arate și de unde le poți obține. Ești în permanență la curent cu stadiul dosarului tău și știi cât mai durează până la transferarea banilor către vânzător:
  • colaborezi direct în aplicație cu celelalte părți implicate în procesul de achiziție, respectiv vânzătorul, notarul sau agentul imobiliar. Aceștia pot să încarce documentele solicitate de către bancă, iar aplicația trimite notificări clientului și băncii la fiecare pas;
  • primești notificări pe măsură ce stadiul dosarului tău sau stadiul documentelor se modifică, respectiv ori de câte ori este necesară o nouă acțiune din partea ta;
  • salvezi astfel cel puțin 50% din timpul necesar întregului proces și nu mai trebuie să vii la bancă.

Aplicația este disponibilă în App Store și Google Play și a fost deja utilizată de peste 1.300 de clienți BCR. Peste 600 de persoane au folosit-o deja până la finalul întregului proces, ușurându-le achiziția locuinței mult visate. Casa Mea poate fi accesată simplu și sigur, folosind numele de utilizator și parola aferente platformei inteligente de banking – George.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: