Lifestyle Stiri

Primul Centru de Cercetare a Conditiilor de Confort din Romania

19 oct. 2015 < 1 min

Primul Centru de Cercetare a Conditiilor de Confort din Romania

Reading Time: < 1 minut

La un an dupa experienta competitiei internationale Solar Decathlon Europe, echipa care a reprezentat Romania alaturi de cele mai bune echipe din intreaga lume, EFdeN, anunta deschiderea celui mai nou proiect al sau, EFdeN 4C – primul Centru de Cercetare a Conditiilor de Confort din Romania.

Timp de 7 zile, intre 26 octombrie si 1 noiembrie, va avea loc Saptamana Sustenabitatii – o oportunitate dedicata publicului larg de a participa la prezentari si dezbateri deschise cu reprezentanti ai mediului privat, public, academic si non-guvernamental. Se vor propune solutii la problemele pe care organizatiile participante le intalnesc in a fi inovatoare, sustenabile, eficiente energetic sau pentru a incuraja actiunile de voluntariat in randul angajatilor sau in cadrul echipelor sau corpului profesoral. De asemenea, veti putea vizita prototipul, participa la diverse ateliere sau chiar puteti determina propria amprenta ecologica. Pentru lista completa a activitatilor, va rugam sa consultati Agenda Evenimentului.

Va puteti inscrie la eveniment aici.

Obiective: Din luna noiembrie vom incepe etapa de monitorizare si urmeaza sa indeplinim primii pasi din procesul de certificare sustenabila, prototipul EFdeN urmand sa devina prima locuinta din Europa certificata Living Building Challenge la cel mai inalt grad de sustenabilitate.

Descrierea Organizatiei:

EfdeN este formata dintr-un grup de studenti de la 5 universitati din Bucuresti, pasionati de arhitectura, inginerie, management si comunicare, au proiectat, construit si transportat 2500 km, au asamblat in doar 12 zile  si reasamblat o locuinta solara, confortabila si sigura, inteligenta si sustenabila, eficienta energetic, care isi produce singura energia, pe scurt – o locuinta a viitorului.

EFdeN a reprezentat Romania in finala competitiei internationale Solar Decathlon Europe 2014 Franta, alaturi de 19 echipe din 15 tari si 4 continente. Cu 7 obiective indeplinite si multiple premii nationale si internationale, studentii se pregatesc de realizarea a inca 11 alte obiective, inclusiv participarea la urmatoarea editie a competitiei.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: