Companii

Dedeman cumpără proiectul de birouri The Bridge

2 aug. 2018 < 1 min

Dedeman cumpără proiectul de birouri The Bridge

Reading Time: < 1 minut

Proiectul de birouri The Bridge, dezvoltat de Forte Partners, a fost achiziționat de grupul antreprenorial românesc Dedeman, deținut de frații Dragoș și Adrian Pavăl.

Suma contractului nu a fost făcută publică, dar PeliFilip, casa de avocatură care a asistat Forte Partners, afirmă că este vorba despre cea mai mare tranzacție a anului în sectorul imobiliar.

Proiectul de birouri The Bridge, situat în zona Grozăvești-Orhideea, cuprinde trei faze (o clădire dată în folosință, una în construcție și o a treia aflată încă în faza de proiect) și va avea o suprafață de aproximativ 80.000 metri pătrați.

Dedeman, cel mai mare retailer de bricolaj din România și cea mai mare companie antreprenorială cu acționariat românesc, a negociat în 2017 cu AFI Europe România achiziția AFI Park, intenționând să cumpere clădirile 1, 2 și 3 din parcul de business, cu opțiunea de a achiziționa ulterior și celelalte două clădiri ale complexului. Deși semnaseră un antecontract pentru clădirile 1, 2 şi 3 pentru suma de 86,5 mil. euro, frații Pavăl au decis să nu finalizeze tranzacția, aceasta fiind anulată.

Dedeman a avut anul trecut o cifră de afaceri de 6,33 miliarde de lei (circa 1,4 miliarde de euro), în creștere cu 20% față de 2016, și un profit de 889 milioane de lei (aproximativ 193 de milioane de euro), potrivit cifrelor raportate la Ministerul de Finanțe.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: