Companii

Dedeman cumpără proiectul de birouri The Bridge

02/08/2018 < 1 min read

Dedeman cumpără proiectul de birouri The Bridge

Reading Time: < 1 minut

Proiectul de birouri The Bridge, dezvoltat de Forte Partners, a fost achiziționat de grupul antreprenorial românesc Dedeman, deținut de frații Dragoș și Adrian Pavăl.

Suma contractului nu a fost făcută publică, dar PeliFilip, casa de avocatură care a asistat Forte Partners, afirmă că este vorba despre cea mai mare tranzacție a anului în sectorul imobiliar.

Proiectul de birouri The Bridge, situat în zona Grozăvești-Orhideea, cuprinde trei faze (o clădire dată în folosință, una în construcție și o a treia aflată încă în faza de proiect) și va avea o suprafață de aproximativ 80.000 metri pătrați.

Dedeman, cel mai mare retailer de bricolaj din România și cea mai mare companie antreprenorială cu acționariat românesc, a negociat în 2017 cu AFI Europe România achiziția AFI Park, intenționând să cumpere clădirile 1, 2 și 3 din parcul de business, cu opțiunea de a achiziționa ulterior și celelalte două clădiri ale complexului. Deși semnaseră un antecontract pentru clădirile 1, 2 şi 3 pentru suma de 86,5 mil. euro, frații Pavăl au decis să nu finalizeze tranzacția, aceasta fiind anulată.

Dedeman a avut anul trecut o cifră de afaceri de 6,33 miliarde de lei (circa 1,4 miliarde de euro), în creștere cu 20% față de 2016, și un profit de 889 milioane de lei (aproximativ 193 de milioane de euro), potrivit cifrelor raportate la Ministerul de Finanțe.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole pe aceeași temă