BizRemote by certSIGN CSR

Producătorii auto finanțează reparațiile de ventilatoare medicale scoase din uz

apr. 17, 2020 < 1 min

Producătorii auto finanțează reparațiile de ventilatoare medicale scoase din uz

Reading Time: < 1 minut

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) și Inspectoratul pentru Situații de Urgență (IGSU) au identificat și colectat 190 ventilatoare medicale scoase din uz, 50 dintre acestea urmând să fie reparate cu fonduri de la companii din industria auto.

„La inițiativa Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) și a Parteneriatului Auto Român, industria auto – constructori și furnizori – direcționează fonduri pentru repunerea în funcțiune a 50 de ventilatoare medicale”, se arată într-un comunicat ACAROM.

DSU va coordona întreaga activitate de reparație a celor 50 de aparate medicale, urmând ca acestea să fie redistribuite în unitățile medicale angrenate în lupta cu noul coronavirus.

De la debutul crizei sanitare generată de COVID-19, industria auto s-a mobilizat în cadrul grupului de lucru, Parteneriatul Auto Român, prin diverse inițiative de solidaritate.

Pe lângă acțiunile de responsabilitate socială și solidaritate întreprise de fiecare companie în comunitățile în care își desfășoară activitatea sau la scară națională, acestea au pus la dispoziție flote de mașini pentru personalul medical și auxiliar, au donat măști și echipamente sanitare de protecție, au organizat strângere de fonduri și direcționat fonduri către ONG-uri, au creat platforme digitale de educație pentru copii și au venit în sprijinul unor familii aflate în dificultate prin donarea și livrarea hranei la domiciliu.

Parteneriatul Auto Român include mari investitori și angajatori din domeniul auto: Delta Invest, Dacia, Ford, Compa, Pirelli, Daimler, Draexlmaier, Bosch, Adient, Continental, Delphi, Infineon, Elba, Martur, Faurecia, Metaplast, Gic Nosag, Ronera Rubber, Aka Automotive, Takosan Automotive, Electroarges, Mde Converting, Piroux, Allio, Alprof.

Foto: © Paul Vinten | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: