fbpx
Companii Stiri

Producătorul de înghețată Topgel a investit 1 mil. euro într-o nouă linie de producție2 min

22/05/2020 < 1 min read

Producătorul de înghețată Topgel a investit 1 mil. euro într-o nouă linie de producție2 min

Reading Time: < 1 minut

Producătorul de înghețată și produse de patiserie Topgel a investit peste un milion de euro într-o nouă linie de producție de napolitane, care dublează capacitatea de producție în domeniu a companiei.

Anul trecut, compania a realizat investiții de 1,36 de milioane de euro în tehnologie și echipamente pentru modernizarea depozitelor frigorifice centrale și a stației de epurare, dar și pentru achiziționarea unui robot de ambalare a înghețatei și lăzi frigorifice noi.

Topgel a avut în 2019 o cifră de afaceri de 15,7 milioane de euro și profit de 3,4 milioane de euro, cu o capacitate de producție de 100 de tone de înghețată pe zi. Compania a fost fondată în urmă cu 25 de ani și deține o unitate de producție în comuna Cârcea, în apropierea orașului Craiova.

“Ne propunem ca în viitorul apropiat să accesăm comerțul modern, respectiv lanțurile de retail, cu un sortiment de înghețată TOPGEL dedicat”, a declarat Bianca Popa, Director de Marketing al Topgel.

Topgel este în top 3 jucători pe piața de înghețată din România, cu o cotă de piață de 15% din punct de vedere al volumului, conform datelor Eurostat, rezultate dintr-o analiză Frames. Compania are în portofoliu peste 50 de sortimente de înghețată și o gamă de napolitane.

Compania are o rețea proprie de distribuție, care numără 24 de centre, și o flotă dedicată formată din 200 auto frigorifice pentru înghețată, 75 autoutilitare pentru produse de patiserie și un camion frigorific.

Din 2002, Topgel a făcut donații totale în valoare de 345.000 de euro în domeniile de sănătate și educație pentru comunitatea locală. Compania a achiziționat aparatură medicală pentru sistemul medical de stat din Craiova, a acordat burse pentru elevi și a sprijinit inițiative ale societății civile locale.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *