BizRemote by certSIGN Stiri

Francezii sunt mai eficienți în munca de acasă. Productivitatea a crescut cu 22%

16 mart. 2021 2 min

Francezii sunt mai eficienți în munca de acasă. Productivitatea a crescut cu 22%

Reading Time: 2 minute

Telemunca face angajații mai eficienți, după cum reiese din studiul publicat în această lună de Institutul Sapiens și prezentat de „Le Parisien”. Potrivit grupului de reflecție, productivitatea angajaților care lucrează la distanță a crescut cu 22% în timpul episoadelor de închidere.

Faptul că angajații nu mai sunt distrași la birou de diferite mici plăceri vinovate, pauzele de cafea, pauza de țigară, prânzurile prelungite, întâlnirile multiple sau zgomotul din jur, i-a făcut pe aceștia să fie mai eficienți.


Potrivit studiului munca la distanță ar spori motivația și responsabilizarea angajaților. De asemenea, aceştia au o gestionare mai bună a timpului lor. Autorii studiului cred, de asemenea, că telemunca ar face posibilă rezolvarea „numeroaselor disfuncții manageriale”, adesea o sursă de conflict sau absenteism.

Telemunca aduce economii de bani

Telemunca aduce economii de bani. Studiul Institutului Sapiens relevă faptul că telemunca ar fi economisit între 216 și 230 miliarde de euro din produsul intern brut (PIB) în 2020. Ar fi vorba de o sumă între 167 și 173 miliarde din PIB în timpul primei închideri și de 57 de miliarde în timpul celei de-a doua, în noiembrie.

telemunca

Autorii studiului avertizează și asupra faptului că telemunca poate avea și efectul opus: o scădere a productivității de 20%. Mulți angajați, obosiți să fie ținuți departe de birou și de colegi, vorbesc despre un disconfort. Un sondaj Harris Interactive lansat luna trecută a indicat o creștere a sentimentelor de izolare, stres și anxietate în rândul celor care se află în telemuncă.


Conștient de această problemă, guvernul a schimbat protocolul corporativ de sănătate în ianuarie pentru a le permite celor care doresc să se întoarcă la birou o dată pe săptămână. Între timp, partenerii sociali au semnat un acord național inter-profesional (ANI) privind telemunca, ce ar trebui să reglementeze mai bine practica. Dar, așa cum insistă ministrul Muncii, Élisabeth Borne, situația epidemică încă îngrijorătoare necesită mai mult ca oricând utilizarea telemuncii, care ar permite o reducere de 20% până la 30% a riscului de contaminare.


Companiile care nu recurg la telemuncă se confruntă cu penalizări, amintește ea. Cincizeci și două de notificări oficiale au fost emise de Inspectoratul Muncii din octombrie anul trecut, potrivit Ministerului Muncii.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: