Companii CSR Stiri

Program de educație antreprenorială pentru tineri

25/11/2020 2 min read

Program de educație antreprenorială pentru tineri

Reading Time: 2 minute

Junior Achievement România, în parteneriat cu Nestlé România, lansează un nou proiect de educație pentru orientarea profesională a celor tineri, în cadrul căruia se vor desfășura activități educaționale de tip „learning by doing” și „project based”, bazate pe dialog și studii de caz, webinarii de dezvoltare personală și orientare în carieră și interacțiuni cu voluntarii companiei, în activități de tip virtual job-shadowing.  

Concepute pentru a veni în sprijinul tinerilor cu informațiile necesare despre etapele necesare dobândirii succesului profesional și pentru a facilita interacțiunea acestora cu o piață a muncii în continuă schimbare, activitățile din cadrul proiectului au rolul de a contribui la dezvoltarea cunoștințelor elevilor și la exersarea abilităților de viață potrivite luării unor decizii informate pentru viitor.

„La nivel european există deja o colaborare de trei ani între Nestlé, Alliance for Youth, Ernest & Young și Junior Achievement Europe, în urma căreia 550 de studenți au obținut calificarea internațională pentru abilități antreprenoriale. Pentru a confirma încă o dată promisiunea de a sprijini și investi în tânăra generație, anul acesta Nestlé a lansat angajamentul de a oferi 20.000 de noi oportunități de angajare, programe de ucenicie și stagii în Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord până în 2025”, spune Loredana Gîlmeanu, SEM HR Business Partner & Country Lead Nestlé România.

Prin participarea la proiect, elevii au acces gratuit la informații și contexte educaționale si economice actuale, ce contribuie la formarea lor ca viitori adulți și angajați.

De asemenea, acești tineri vor putea participa la un eveniment online – Innovation Day, un workshop cu format interactiv, ce reunește echipe de tineri care primesc o temă-provocare și au astfel ocazia să-și antreneze gândirea creativă pentru a găsi soluții inovatoare, de îmbunătățire a unor situații inspirate din realitatea cotidiană.

Junior Achievement România, organizație nonprofit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a JA Worldwide® USA și JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională de educație antreprenorială, economică, financiară și STEM, de orientare profesională, sănătate și dezvoltare a abilităților pentru viață, programele sale fiind urmate în 40 de țări din Europa și peste 100 din lume. În România, programele JA de tip „learning by doing” și „project based” sunt urmate anual de peste 230.000 de elevi și studenți, din peste 1.700 de instituții de învățământ și se desfășoară local în parteneriat cu Ministerul Educației, instituțiile de învățământ și comunitatea de afaceri. În 2019, Junior Achievement a celebrat 100 de ani de existență.

În 2017, Nestlé a luat o serie de măsuri pentru accelerarea progresului în vederea atingerii obiectivelor pentru anul 2030, ca parte a acțiunilor de îmbunătățire a calității vieții și contribuirii la un viitor mai bun. Printre acestea se numără consolidarea programului “Nestlé for Healthier Kids”, extinderea inițiativei “Nestlé needs YOUth” și dezvoltarea activităților de management sustenabil al performanței de mediu. Ambiția Nestlé pentru anul 2030 este impact zero asupra mediului, apa fiind una dintre ariile prioritare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole pe aceeași temă