Finanțe Stiri

Program de educație financiară

7 mai 2018 2 min

Program de educație financiară

Reading Time: 2 minute

3.500 de elevi de gimnaziu și liceu vor învăța să-și administreze corect resursele financiare. Cum? Prin programul european ”Schimbăm vieți”, dezvoltat de Junior Achievement România și Metropolitan Life.

Programul a ajuns la a patra ediție și include experiențe practice pentru elevii de gimnaziu și liceu. Concret, elevii vor avea acces la informații despre importanța administrării corecte a resurselor și despre cum pot să evalueze profesia și standardul de viață pe care și-l doresc.

armina Dragomir, CEO, Metropolitan Life

”În această ediție, ne adresăm către 3.500 de elevi de gimnaziu și liceu, mai precis tineri din generația Z cu o abordare adecvată lor, prin activitățile și kit-ul educațional oferite gratuit în program. Continuăm să împărtășim din cunoștințele noastre financiare pentru ca tinerii să dobândească noțiuni și abilități financiare de bază și să își asigure un viitor independent”, a declarat Carmina Dragomir, CEO, Metropolitan Life.

În activitățile de tipul learning by doing elevii participanți vor fi încurajați să reflecteze și să găsească răspunsuri pentru: Ce mi-ar plăcea să fac în viitor? Care este legătura dintre nivelul studiilor și oportunitățile profesionale? Cum pot gestiona eficient un buget și situațiile de risc financiar?

Doar în primele două luni de proiect, peste 50 de consultanți Metropolitan Life sunt așteptați să participe la activități de voluntariat la clasă. Folosindu-și experiența profesională, ei vor explica elevilor modalități de gestionare a riscurilor financiare și de prioritizare a cheltuielilor în contextul unor venituri limitate și vor oferi exemple de oportunități profesionale în domeniul financiar.

Programul „Schimbăm vieți” (Life Changer) a fost lansat la nivel european în 2014 de Junior Achievement cu sprijinul Fundației MetLife și al reprezentanților locali din 13 țări  și se aliniază strategiei europene de reducere a discrepanțelor din spațiul comunitar privind gradul de educație financiară al populației.

La nivel național, în primii trei ani, programul a ajuns gratuit la 10.000 de elevi din peste 150 de școli, 80% dintre aceștia declarând la încheierea activităților că au devenit și mai preocupați de viitorul lor profesional și financiar.

Fundația MetLife, înființată în anul 1976, a oferit până în 2017 granturi în valoare de peste 783 milioane de dolari și a investit peste 70 milioane de dolari în programe dezvoltate cu organizații care adresează probleme ce au un impact pozitiv în comunitățile lor. În 2013 Fundația a alocat 200 milioane de dolari pentru incluziune financiară, iar activitatea desfășurată până în prezent a ajuns la peste 3,5 milioane de oameni cu venituri reduse din 42 de țări. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: