CSR Stiri

Zilele Biz 2020: Proiectul Ideo Ideis se extinde la nivel național

13 nov. 2020 2 min

Zilele Biz 2020: Proiectul Ideo Ideis se extinde la nivel național

Reading Time: 2 minute

Alexandru Ion, cofondatorul festivalului național de teatru tânăr a anunțat, în preimeră la Zilele Biz, planurile  de dezvoltare pe care le are pentru Ideo Ideis, printre care se numără și construcția unui teatru și a unei tabere. 

Maratonul de business Zilele Biz s-a încheiat cu o sesiune care i-a adus pe scena de la Diverta Lipscani pe actorul Pavel Bartoș și pe Alexandru Ion, cofondatorul festivalului de teatru tânăr Ideo Ideis. Alexandru a vorbit despre planurile de extindere la nivel local, pe care le are pentru Ideo Ideis. Încurajați de succesul obținut în perioada pandemiei cu „capsulele” Ideo Ideis, pe care le-a adus în nouă orașe din țară, în lipsa posibilității organizării unui festival cu peste 200 de participanți, pe agenda fondatorilor se află continuarea capsulelor pe care, de anul viitor, doresc să le aducă în cât mai multe orașe din țară.

„Ne dorim ca aceste capsule să se întâmple, de anul viitor în cât mai multe orașe. Ne dorim să pornim și în București și Alexandria pe tot parcursul anului. Ne propunem să ajungem în cât mai multe comunități și să ajungem la cât mai mulți adolescenți care să își găsească vocea prin intermediul nostru. Miza noastră pentru 2021 – 2022 este să extindem acest climat, care până acum a existat opt zile pe an la Alexandria, în cât mai multe orașe”, a spus Alexandru Ion, cofondator și copreședinte Ideo Ideis. â

Tot pe scena de la Zilele Biz, Alexandru Ion a anunțat și organizarea unei tabere din anul 2022, dar și dorința de a construi un teatru.    

Alex Grecu (Europa FM), în dialog cu Alexandru Ion și Pavel Bartoș

La rândul său, actorul Pavel Bartoș, unul dintre mentorii Ideo Ideis a vorbit despre importanța unui astfel de program pentru tineri și despre cât de mult i-a lipsit pe vremea când era tânăr și avea nevoie de îndrumare în carieră un proiect similar. „Ne dorim să formăm generațiile de mâine, să formăm oameni mai empatici și mai pregătiți în interacțiunile cu ceilalți și cu sine. Poate sună pompos, dar fără obiective mari, nu poți avea rezultate mari”, a precizat Bartoș pe scena de la Diverta Lipscani.  

Anul acesta, Zilele Biz au avut loc între 9 și 13 noiembrie la librăria Diverta Lipscani, fiind transmise live pe pagina de Facebook Biz.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: