Finanțe

Promisiuni pentru deficit sub 3%

31 mart. 2017 < 1 min

Promisiuni pentru deficit sub 3%

Reading Time: < 1 minut

Guvernul va trimite la Bruxelles până pe 25 aprilie un document care să convingă Comisia Europeană că se va încadra într-un deficit bugetar de 3%, a anunțat ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, la finalul ședinței de Guvern.

„Nu am trimis niciun document deocamdată. Lucrăm intens la acest lucru. Bruxelles-ul ne-a dat termen 25 aprilie. A fost recent o misiune de evaluare post-program cu Comisia Europeană și am convenit ca pe 25 aprilie — dânșii au precizat că până la ora prânzului — să trimitem programul nostru de măsuri care să securizeze respectarea deficitului, fapt pentru care am trimis tuturor ordonatorilor de credite, de 2 săptămâni, rugămintea ca până pe 5 aprilie să comunice fiecare ce măsuri se pretează pe domeniul său de activitate, astfel încât noi să le integrăm”, a precizat Ștefan.

Ministrul este de părere că oficialii Comisiei Europene nu cred că deficitul va depăși 3%.

„Știu că există această îngrijorare. Am avut plăcuta surpriză ca inclusiv comisarii europeni să înceapă discuția cu noi așa: <Știm că în anii precedenți noi am fost mai prudenți și realitatea nu a confirmat previziunile noastre, dar ne este teamă să nu se întâmple anul acesta>. Am apreciat foarte mult că ei au recunoscut că previziunile din anii precedenți nu s-au confirmat. Nici acum nu au convingerea că se va confirma. Am garantat în toate discuțiile că România rămâne în 3% necondiționat”, a mai arătat ministrul Finanțelor.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: