BizRemote by certSIGN Finanțe Stiri

Raiffeisen Bank a aprobat primele 20 de credite IMM Invest

20 mai 2020 3 min

Raiffeisen Bank a aprobat primele 20 de credite IMM Invest

Reading Time: 3 minute

Raiffeisen Bank și-a adaptat fluxurile de creditare pentru companii la programul IMM Invest și a aprobat primele 20 de credite. Banca are până acum peste 4.500 de solicitări pentru credite IMM Invest.

Raiffeisen Bank este unul dintre partenerii principali ai FNGIMM în programul IMM Invest. Programul permite companiilor să ia credite de la bănci cu garanții date de stat și are o valoare totala a garanțiilor de 15 miliarde de lei, arată banca, într-un comunicat de presă.

Din analizele preliminare ale băncii pe portofoliul de solicitări de credite IMM Invest, rezultă preferința companiilor mici pentru credite de capital de lucru, în timp ce companiile eligibile de mărime medie își propun să obțină mai ales credite de investiții.

Peste 4.500 de companii au solicitat la Raiffeisen Bank credite IMM Invest

„Lucrăm realmente zi și noapte pentru a putea răspunde solicitărilor pentru credite IMM Invest, în cel mai scurt timp. Știm că în acest fel sprijinim companiile pentru relansarea activității, dar și păstrarea sau crearea  locurilor de muncă. Din analiza de până acum a dosarelor de credite, există un interes mai mare pentru finanțarea activității curente sau o combinație între capital de lucru și investiții, dar acest lucru era de așteptat, având în vedere cele 2 luni de încetinire sau în unele cazuri, de oprire a operațiunilor. Noi și clienții noștri suntem într-un dialog continuu și într-un proces de învățare, de comunicare și de consultanța reciprocă. Acesta este marele câștig al perioadei pe care o traversăm”, a declarat Raluca Nicolescu, director Aria IMM la Raiffeisen Bank.

“Susținerea producătorilor din România este un obiectiv important pentru Raiffeisen Bank, iar parteneriatul cu IMM Invest este parte a realizării acestuia. În primele zile ale deschiderii programului, am avut peste 260 de companii aplicante dintre corporațiile medii, cu sume solicitate la finanțare de peste 1,2 miliarde de lei. Ne bucura faptul că cele mai multe dintre solicitări vizează proiecte de investiție, dovada clară a consolidării spiritului atreprenorial în România. Responsabilitatea în alocarea fondurilor statului este de asemenea o prioritate pentru Raiffeisen Bank. Înțelegem nevoia de adaptare a mediului antreprenorial la noua realitate economică și analizăm fezabilitatea proiectelor și modul în care acestea aduc valoare adăugată în domeniul în care activează” a spus Radu Ciocoiu, director executiv corporații medii la Raiffeisen Bank.

Procesul de acordare a creditelor IMM Invest la Raiffeisen Bank poate dura de la câteva zile până la câteva săptămâni, pentru că procesul de analiză depinde de complexitatea afacerilor companiei solicitante.

“A fost necesară o perioadă de adaptare la procesul de creditare propriu programului, dar acum toate fluxurile pe fiecare tipologie de clienți și tip de credit funcționează, astfel încât clienții se pot așteptă la un număr mare de răspunsuri în următoarele zile. De asemenea, suntem în dialog permanent cu clienții și cu FNGCIMM pentru clarificări în dosarele de credit, astfel încât tipul și mărimea creditului să fie cele potrivite pentru fiecare companie în parte”, a adăugat Raluca Nicolescu.

Imediat după declararea stării de urgență în România, clienții Corporate și IMM ai băncii au fost contactați pentru a vedea care este  situația lor și pentru a găsi împreună soluțiile potrivite, dacă acestea se impuneau. Au fost contactate cu prioritate companiile din industriile cele mai afectate pe termen scurt sau mediu de criza sanitară. Peste 2.500 de IMM-uri au fost deja sprijinite prin amânarea ratelor la credite, prelungirea liniilor de credit sau alte măsuri necesare. De asemenea, programul Factory by Raiffeisen, dedicat finanțării start-up-urilor, a fost extins fiind incluse startup-uri care pot aduce o contribuție societății în acesta perioada.

Raiffeisen Bank avea la 31 martie 2020 peste 2,1 milioane de clienți persoane fizice, aproximativ 93.000 de IMM-uri și 5.700 de companii mari și medii. De asemenea, la Raiffeisen Bank lucrează aproximativ 4.900 de angajați, în peste 350 de unități în țoață tara. Banca are în Romania rețele extinse de ATM-uri(770), POS-uri(22.300) și mașini multifuncționale (334).

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: