Antreprenori by eMAG Finanțe Stiri

Raiffeisen Bank are finanțări de 5 mil. euro pentru startup-urile românești prin comunitatea factory

5 mai 2021 2 min

Raiffeisen Bank are finanțări de 5 mil. euro pentru startup-urile românești prin comunitatea factory

Reading Time: 2 minute

În 2021, Raiffeisen Bank va sprijini cu finanțări totale de 5 milioane de euro în jur de 100 de startup-uri românești prin programul factory by Raiffeisen.

Comunitatea factory numără deja peste 4.400 de antreprenori care s-au alăturat pe parcursul celor trei ediții de până acum ale programului.

În primele trei ediții, în fabrica Raiffeisen Bank au fost înscrise mai mult de 760 de idei de afaceri, iar peste 200 de startup-uri au fost finanțate cu credite în valoare totala de 8 milioane de euro. Programul acordă credite avantajoase de până la 50.000 euro startup-urilor din România.

Cum funcționează factory by Raiffeisen

factory by Raiffeisen

factory by Raiffeisen este destinat afacerilor inovatoare la început de drum, dar și celor aflate doar la stadiul de idee, indiferent de domeniul de activitate.

Pe parcursul concursului de idei, antreprenorii vor beneficia, pe lângă finanțare, de îndrumare din partea unor consultanți în afaceri, de sesiuni de mentorat și de promovare a produselor sau serviciilor lor.

“În această perioadă, marcată de incertitudini și instabilitate, antreprenorii caută în piață oportunități de finanțare și mentorat. Anul trecut am avut ocazia să susținem prin intermediul programului factory idei creative și proiecte de business cu potențial de a schimba mediul de afaceri românesc. Cumva, anul trecut am simțit cu toții că spiritul anteprenorial a devenit mai creativ și mai efervescent, pentru că timpurile speciale aduc schimbări uneori surprinzătoare. Tocmai de aceea am hotărât ca, din acest an, să acordăm antreprenorilor mai mult timp să-și înscrie proiectele, pe tot parcursul anului, pentru a le oferi posibilitatea să-și contureze un plan de afaceri cât mai solid și mai sustenabil. Adaptăm astfel programul factory și continuăm ce ne-am propus de la început: construcția unui ecosistem puternic pentru startup-urile din România.”

Vladimir Kalinov, vicepreședinte retail la Raiffeisen Bank

Programul factory este completat, anul acesta, de inițiativa Startup Studio by factory, un laborator de accelerare prin care antreprenorii pot discuta și dezbate ideile de afaceri, au acces la resurse de educație antreprenorială, mentorat și îndrumare din partea unor experți pentru a-și pune la punct planul de afaceri. Până acum, în inițiativa Startup Studio by factory s-au înscris peste 175 idei de business.

Programul factory are mai multe etape:

  • înscrierea proiectelor pe tot parcursul anului pe www.raiffesenfactory.ro ;
  • evaluarea periodică a proiectelor de către o echipa de experți Raiffeisen Bank (perioada maximă de evaluare a unui proiect este de 2 luni);
  • sesiuni de interviuri între antreprenorii selectați după evaluarea aplicațiilor și specialiștii Raiffeisen Bank;
  • anunțarea proiectelor câștigătoare se va face periodic și vor primi finanțarea de 50.000 de euro;
  • câștigătorii vor avea acces la sesiuni de mentorat cu experți în afaceri, dar și la clienți sau investitori.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: