Management Stiri

Record la angajari

2 sept. 2014 2 min

Record la angajari

Reading Time: 2 minute

Compania de servicii profesionale EY Romania a angajat in luna septembrie, 81 de noi absolventi. Acesta este si cel mai mare numar de absolventi angajati de la deschiderea biroului companiei in Romania, din anul 1992 si cu 56% mai multi fata de anul trecut. Numarul angajatilor EY Romania ajunge astfel la 554. Aproape 60% dintre noii angajati se vor alatura departamentului de audit financiar, iar restul vor face parte din departamentele de asistenta fiscala si juridica, asistenta in tranzactii si asistenta in afaceri. Mai bine de 2.000 de studenti din centre universitare, precum Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara si Oradea, au aplicat in acest an in cadrul unei campanii complexe de recrutare care a durat doua luni, ce a presupus preselectie de CV-uri, interviuri audio, evaluari scrise ale candidatilor si interviuri fata in fata cu specialistii HR si managerii EY.

Abilitatile si cunostintele care au contat cel mai mult in selectarea candidatilor au fost cele numerice, logice, verbale, cunoasterea limbii engleze, precum si cunostintele de specialitate si gradul de compatibilitate cu cultura organizatilonala. Ca element de noutate, in acest an, EY Romania a fost prima companie locala care a utilizat cu succes metoda de recrutare prin interviu video. Prin recrutarea unora dintre cei mai talentati si mai motivati tineri dintre absolventii 2014, tineri pentru care EY va fi prima experienta a unui loc de munca, compania isi asuma responsabilitatea de a-i orienta in cariera si de a le oferi oportunitati pentru dezvoltarea lor profesionala. EY raspunde acestei provocari prin asumarea rolului de a pregati o noua generatie de lideri de afaceri, prin oferirea a numeroase programe de dezvoltare si formare a unor experiente diverse de munca, dublate de acces la resurse globale, echipe multinationale si cele mai bune practici in domeniu. De asemenea, managerii EY si-au asumat rolul de mentori, oferindu-le coaching si indrumare colegilor aflati la inceputul carierei.

Andreea Mihnea, HR Director EY Romania

“Primul angajator pe care absolventul il intalneste are un impact important in viata sa de angajat”, spune Andreea Mihnea, Director HR la EY Romania. “Acesta modeleaza comportamentele, trasfera asteptari, transforma potentialul in performanta. Mai mult decat atat, este ocazia unica de a imprima corect valorile unui om de succes in mentalul proaspatului angajat. EY Romania isi asuma anual acest rol de formator, mentor si angajator in acelasi timp, anul acesta pentru un numar si mai mare de tineri care provin din grupurile cele mai talentate din mediul universitar romanesc. Le urez bun venit, cu responsabilitate si convingerea ca au ajuns in locul potrivit”, adauga Andreea Mihnea.  Toti absolventii vor fi inclusi in programe de formare profesionala recunoscute in domeniul consultantei. EY investeste anual la nivel global, in medie, 3.000 de euro pentru formarea fiecarui angajat. Aceasta investitie se reflecta in rezultatele exceptionale pe care tinerii specialisti EY le obtin in cadrul sesiunilor de examinare pentru diverse certificari internationale.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: