Companii Stiri

RE/MAX România, creștere de 30%

16/01/2018 2 min read

RE/MAX România, creștere de 30%

Reading Time: 2 minute

Anul trecut, RE/MAX România a înregistrat comisioane generate în valoare de peste două milioane de euro, în creștere cu aproape 30% față de anul precedent.

În anul 2017, RE/MAX a intermediat mai bine de 1.500 de tranzacții imobiliare, în creștere cu 50%, față de anul precedent, după cum arată datele centralizate de companie. Din tranzacțiile efectuate, 57% au fost vânzări, iar 43% închirieri. Cea mai mare tranzacție intermediată pe segmentul rezidențial a fost de 1,5 milioane de euro, pentru un apartament în București.

„Afacerile RE/MAX au continuat evoluția pozitivă și în 2017 și credem că această tendință se va păstra și în perioada următoare. Numărul tranzacțiilor intermediate de birourile rețelei RE/MAX România din 13 orașe a crescut comparativ cu anul precedent, ajungând la peste 1.500 de vânzări, respectiv închirieri”, a declarat Răzvan Cuc, Director Regional RE/MAX România.

Topul orașelor cu cele mai multe intermedieri în 2017 rămâne parțial similar cu cel înregistrat anul anterior, rezultat al potențialului de pe piețele respective, cât și al tradiției în domeniul imobiliar. Astfel, birourile din Cluj-Napoca au intermediat cele mai multe tranzacții imobiliare, urmate în clasament de cele din București și Arad, oraș nou intrat în clasament.

 „În ceea ce privește tipul de proprietăți tranzacționate de către companie, ponderea celor de pe segmentul rezidențial a fost de 74%. Restul de tranzacții au fost realizate pe segmentele: terenuri (10%), comercial (11%) și industrial (5%), spune Răzvan Cuc, care adaugă că în anul 2018 compania are în vedere o creștere de 60% a numărului de birouri și agenți în linie cu strategia de expansiune, și o creștere cu 40% în ceea ce privește valoarea comisioanelor din tranzacții.

Referitor la evoluția pieței imobiliare în 2018, reprezentanții companiei estimează o creștere temperată de 8% a segmentului rezidențial, cu accent pe piețele principale și anume orașele care sunt poli economici în România. Potrivit previziunilor RE\MAX, piaţa cea mai scumpă şi cu cea mai mare creştere procentuală va fi în continuare reprezentată de Cluj Napoca, în timp ce Bucureștiul va rămâne cel mai interesant pol de dezvoltare ca volume, atât pe segmentul rezidenţial, cât și pe cel comercial.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă