Lifestyle

Revoluția din pahar

20 dec. 2017 2 min

Revoluția din pahar

Reading Time: 2 minute

Cum nicio poveste bună nu începe cu „am fost într-un bar și am comandat o apă plată”, revista Biz a lansat, pentru pasionații de licori fine și amatorii de experiențe inedite, prima ediție a Best Drinks, un ghid al bauturilor preferate de români.  

„Shaken, not stirred”, spunea întotdeauna Bond. James Bond după ce comanda cocktailul preferat pe bază de vodka și martini. Dacă la primele filme cu celebrul spion britanic, marea majoritate a românilor aveau doar o vagă idee despre băutura din paharul personajului principal al seriei, astăzi cocktailul nu mai prezintă niciun secret pentru nimeni. Fascinantul univers al licorilor fine începe încet-încet să fie descoperit și de români, care consumă din ce în ce mai des băuturi spirtoase cu tradiție, ceea ce duce și la nașterea unei generații de barmani specializați.

Vremea berii la PET a apus si ea. Românii și-au rafinat gusturile, au renunțat la cantitate în favoarea calității și nu de puține ori, veți găsi în frigiderele acestora beri belgiene sau beri craft, făcute de pasionați de bere în microberării locale care câștigă tot mai mulți adepți. Același drum a fost urmat și de vinuri, de a căror diversitate din piață ne bucurăm tot mai mult atunci când trebuie să alegem sticla potrivită cu felul de mâncare pe care îl gătim și îl savurăm la cină.  

Acestea sunt motivele pentru care am ales să lansăm prima ediție a Best Drinks, un supliment editorial cu cele mai îndrăgite băuturi de către români. În paginile acestuia, pasionații de băuturi fine vor avea ocazia să pornească într-o călătorie în urma căreia vor descoperi licori cu personalitate, rețetele celor mai îndrăgite cocktailuri ale momentului, sau ce sticlă de vin să deschideți în funcție de felul de mâncare ales. Nu vor lipsi nici interviuri cu cei mai în vogă somelieri, ori sfaturi din spatele barului de la specialiști, și nici povești despre cele mai populare băuturi din lume.

„Pentru că ne numărăm între cei care privesc cu atenție și interes acest domeniu, promitem să revenim de două ori pe an cu acest proiect editorial dedicat universului băuturilor fine, alcoolice și nealcoolice, cu analize și interviuri cu cei mai buni specialiști în domeniu! Închinăm un pahar în cinstea voastră, citotorii noștri, și dedicăm Best Drinks vouă, pasionaților de licori fine, amatori de experiențe inedite”, spune Marta Ușurelu, redactor-șef al Biz.

Suplimentul Best Drinks va fi distribuit abonaților împreună cu ediția din luna decembrie a revistei Biz, dar poate fi comandat aici. Costul de achiziție este de 50 de lei (TVA inclus).

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: