Stiri

Al doilea maraton de vaccinare în București

mai 25, 2021 < 1 min

Al doilea maraton de vaccinare în București

Reading Time: < 1 minut

Între 28 și 31 mai va avea loc la București al doilea maraton de vaccinare anti-Covid organizat de Universitatea de Medicină Carol Davila. Totodată, în perioada 31 mai – 1 iunie se va desfășura la nivel național un eveniment similar pentru adolescenții între 16 şi 18 ani, a declarat medicul Valeriu Gheorghiţă.

Vor fi 35 de cabinete de vaccinare la Sala Palatului și 15 la Biblioteca Națională.

La vaccinare pot veni și persoanele care se vaccinează pentru prima dată

Pot veni la vaccinare atunci și persoanele care fac prima doză de vaccin anti-Covid, situație în care vor face rapelul în centrele fixe.

Vaccinarea se va face 24 de ore din 24, în acțiune fiind implicați 1000 de voluntari, a spus medicul Valeriu Gheorghiță.

Maraton de vaccinare pentru adolescenți în perioada 31 mai – 1 iunie

Maratonul de vaccinare dedicat adolescenților cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani va avea loc în perioada 31 mai – 1 iunie și se va desfășura în toate centrele organizate la nivel naţional.

Gheorghiță a spus că, de asemenea, la nivelul fiecărui judeţ vor fi unul sau mai multe centre, în funcţie de resursa umană, care vor avea activitate timp de 24 de ore şi care vor permite vaccinarea şi după ora 20.00.

„Din acest punct de vedere vor fi aprovizionate cu un număr suficient de doze, astfel încât să asigurăm vaccinarea tuturor celor care se adresează şi în felul acesta vrem să marcăm această Zi internaţională a copiilor cu un mic gest, dacă vreţi, care arată interesul pentru tineri, interesul pentru siguranţa noastră, a tuturor, şi pentru semnalul de încredere pe care noi dorim ca tinerii să-l dea în întreaga societate, având în vedere că reprezintă viitorul şi motorul societăţii, în general”, a precizat Gheorghiţă.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: