Business Stiri

Clinica Dr. Leahu, investiție de 500.000 de euro la Ploiești

16 apr. 2021 2 min

Clinica Dr. Leahu, investiție de 500.000 de euro la Ploiești

Reading Time: 2 minute

Rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu deschide mâine în Ploiești al 13-lea centru stomatologic din țară, în urma unei investiții de 500.000 de euro. Noua clinică este dotată cu opt cabinete dentare cu aparatură medicală de ultimă generație, un centru de radiologie și un spațiu special dedicat pentru tratamentul copiilor. Clinica este situată pe strada Gheorghe Grigore Cantacuzino nr.90.

Odată cu deschiderea acestei clinici, investim, de fapt, în întreaga comunitate locală prin crearea locurilor de muncă noi, a oportunităților de specializare pentru medicii din Ploiești și facilitarea accesului la tratamente moderne pentru fiecare ploieștean, care se va convinge că orice afecțiune se poata trata în stomatologie. Chiar și cu restricțiile actuale, 20% din pacienți vin în clinicile noastre din București din alte orașe; ne-am propus să ducem noi același nivel de expertiză medicală mai aproape de ei prin crearea echipelor locale puternice și dezvoltarea comunității locale, în consecință”, a declarat Dr. Ionuț Leahu, fondatorul rețelei Clinicile Dentare Dr. Leahu.

Partener local

Echipa Clinicilor Dentare Dr. Leahu din Ploiești este formată, deocamdată, din 21 de profesioniști, dintre care nouă medici și șase asistenți medicali, însă procesul de recrutare rămâne deschis. Noua investiție s-a realizat în sistem de parteneriat cu un antreprenor local, care a asigurat 20% din finanțarea centrului stomatologic.

Cu o echipă de peste 450 de angajați, din care 130 medici, rețeaua de clinici are un portofoliu complex de soluții și cazuistică, construit în cei zece ani de existență, pentru câteva zeci de mii de pacienți. Serviciile stomatologice oferite acum şi în Ploiești sunt proiectate să respecte standardele reţelei.

Planuri de extindere

Decizia investiției în Ploiești reflectă angajamentul pe care fondatorul rețelei de clinci l-a luat împreună cu investitorul, Morphosis Capital, de a deschide 20 de clinici noi în următorii cinci ani, astfel încât, la sfârșitul perioadei, rețeaua să cuprindă 35 de clinici în total în toată ţara. Alături de cele cinci care funcţionează deja în Bucureşti și cele din Piteşti, Timişoara, Turda, Oradea, Constanța, Iași si Sibiu planul de investiţii include, în prima jumătate a acestui an, un Centru de Excelență regional în Cluj-Napoca cu 17 cabinete și un bloc operator care va costa, în total, 1,8 milioane de euro.

Înainte de pandemie, județul Prahova se situa pe locul șase la nivel național după cifra de afaceri totală a celor 161 de cabinete active și rezultatul net al acestora. De altfel, capitala ocupă prima poziţie în topul judeţelor din ţară în ceea ce priveşte performanţa industriei de stomatologie, urmată de Cluj şi Timiș. Rezultatul net înregistrat de companiile din domeniu depăşea, în 2020, 92.500.000 de lei.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: