BizRemote by certSIGN Business Companii Stiri

Roche lansează un test ultra rapid de depistare a infectării cu noul coronavirus

2 sept. 2020 < 1 min

Roche lansează un test ultra rapid de depistare a infectării cu noul coronavirus

Reading Time: < 1 minut

Grupul farmaceutic Roche anunță că va lansa la sfârșitul lunii septembrie un test capabil să depisteze noul coronavirus în numai 15 minute.  

Noul tip de test pentru antigenele SARS-CoV-2 va fi disponibil mai întâi în ţările care recunosc marcajul CE, o etichetă obligatorie pentru produsele ce urmează să fie comercializate în UE. În plus, compania farmaceutică are în plan să depună cerere de autorizare de către FDA, agenția americană pentru medicamente.

CÂT DE PRECIS ESTE NOUL TEST RAPID? 

Reprezentanții Rocher susțin că noul test antigen are o sensibilitate de 96,52% și o precizie de 99,68%, pe baza a 426 de probe efectuate până acum. 

După lansare, lunar, vor fi disponibile câte 40 de milioane de astfel de teste rapide.

Testul rapid este lansat în parteneriat cu compania SD Biosensor Inc din Coreea de Sud.

Un test rapid pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 a fost lansat, recent, și de două companii românești, Romlab și Sintofarm. Acesta poate detecta anticorpii daţi de SARS-CoV-2 în doar 5 minute și are avizul Agenţiei Naţionale a Medicamentului pentru producţie şi comercializare, iar cele două companii au o capacitate de producție de50.000 de teste zilnic, cu posibilitatea extinderii în scurt timp la 100.000 de teste zilnic.  

Foto: © Photovs Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: