fbpx
Tech

România, campioană la viteza de încărcare a site-urilor mobile2 min

08/08/2018 2 min read

România, campioană la viteza de încărcare a site-urilor mobile2 min

Reading Time: 2 minute

Google a analizat site-urile din 21 de țări europene și 10 industrii diferite pentru a vedea cum se comportă paginile mobile și a constatat că România stă cel mai bine la capitolul viteză medie de încărcare a site-urilor mobile dintre țările europene analizate: 8,1 secunde, la fel ca Germania.

În țări precum Polonia, Italia sau Suedia, viteza media de încărcare a unei pagini este de peste 9 secunde. Însă toate aceste valori sunt mult peste valoarea de 3 secunde, recomandată de Google ca reper de bune practici pentru viteza de încărcare a unui site mobil.

Mai mult de jumătate dintre vizitele derulate pe internetul mobil (53%) riscă să fie abandonate dacă se încarcă în mai mult de 3 secunde, potrivit unui studiu realizat de Google. Aproape jumătate (46%) dintre participanții la studiu au spus că cel mai frustrant lucru atunci când intră online de pe mobil este atunci când o pagină se încarcă lent.

Conform analizei realizate de Google anul trecut, cele mai rapide site-uri sunt cele din zona de tehnologie și retail, cu o viteza de încărcare 7,9 și 8,3 secunde, în timp ce educația și instituțiile publice sunt pe ultimul loc în privința vitezei.

“O versiune de mobil a website-ului nu mai este doar o cerință, ci un aspect critic pentru sănătatea afacerii. Pagina trebuie nu doar să arate bine pe ecranul smartphone-ului, dar să se și încarce rapid pentru a avea o șansă de a capta atenția potențialului client. România este una dintre țările cele mai avansate din Europa în ceea ce privește viteza internetului, atât fix, cât și mobil, astfel că smartphone-ul este un canal cu nelimitate oportunități de creștere pentru businessuri”, spune Oana Dumitrescu, Analytical Consultant at Google.

Anul trecut a fost primul an în care românii au navigat online mai frecvent de pe telefonul mobil decât de pe computer. Potrivit studiului Consumer Barometer 2017, 70% dintre românii conectați la internet spun că folosesc smartphone-ul cel puțin la fel de mult ca desktop-ul pentru a naviga online. Rata de penetrare a smartphone-urilor se apropie astfel de cea a internetului în România: 69%.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *