Tech

Bucurestiul e pe harta Uber pentru 2015

21 ian. 2015 2 min

Bucurestiul e pe harta Uber pentru 2015

Reading Time: 2 minute

Anul acesta este aproape sigur ca veti puteti folosi aplicatia Uber si in Bucuresti. Compania americana a anuntat ca are planuri mari pentru orasele europene, iar oficialii sai au confirmat pentru Biz ca Bucurestiul se afla printre metropolele unde Uber „exploreaza oportunitatile pentru 2015”.

Intr-un interviu acordat Biz, oficialii Uber afirma ca Romania continua sa se afirme ca lider in Europa Centrala si de Est din punct de vedere al inovatiei si al adoptiei de noi tehnologii. „Uber vrea sa fie in orice oras care priveste spre viitor si are nevoie de un transport eficient, sigur si de incredere. Bucurestiul nu face exceptie. In prezent exploram diverse optiuni aici, inclusiv in ceea ce priveste analizarea bazei numeroase de talente locale”, au declarat oficialii Uber, care au refuzat insa sa ofere detalii precise privind planurile de extindere in regiune. Uber ofera servicii de transport asemanatoare celor de taxi prin intermediul unei aplicatii pentru smartphone.

Travis Kalanick, CEO al Uber, a declarat pe 18 ianuarie ca, in 2015, in parteneriat cu mai multe orase europene, poate reduce cu 400.000 numarul masinilor care circula pe soselele de pe continent, ceea ce va duce la o reducere importanta a emisiilor de noxe, si poate crea 50.000 de noi locuri de munca. Pentru a atinge acest tel, compania americana se afla in discutii cu autoritatile locale din numeroase orase europene.

„In 2015, ne vom concentra mai mult pe oportunitati decat pe provocari si anul acesta avem planuri mari pentru soferii, calatorii si orasele din Europa. Ne vom concentra pe incheierea de noi parteneriate cu orasele europene pentru a oferi inovatie si beneficii economice acestora”, au mai declarat pentru Biz oficialii Uber.

In ceea ce priveste reactiile adverse, in principal din parte taximetristilor, Uber afirma ca serviciile pe care le ofera nu fac altceva decat sa ofere noi optiuni publicului. „Platforma noastra peer-to-peer nu e un serviciu de taximetrie si e diferita structural de activitatile comerciale ale soferilor de taxi profesionisti. Noi oferim mijloace complementare si alternative de deplasare prin oras, iar asta nu inseamna ca nu mai poti folosi taxiurile, metroul, autobuzele sau bicicletele”.

Serviciile Uber sunt disponibile in prezent in 54 de tari de pe 5 continente, in regiune compania fiind activa la Budapesta, Sofia, Praga si Varsovia.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: