Companii Tech

Samsung prezintă primul smartphone cu ecran pliabil de sticlă

12 feb. 2020 4 min

Samsung prezintă primul smartphone cu ecran pliabil de sticlă

Reading Time: 4 minute

Samsung Electronics prezintă Galaxy Z Flip, cel mai nou smartphone pliabil care sfidează la propriu legile fizicii. Proiectat cu un ecran de 6,7 inci, telefonul devine atât de compact încât încape perfect în palma mâinii.

Atunci când este pliat, telefonul poate sta deschis în orice unghi și se pot face video call-uri Google Duo,  fără să fie nevoie să îți folosești mâinile.

Galaxy Z Flip dispune de o nouă experiență pliabilă, cu performanțele specifice unui flagship, camere de top, display, baterie, securitate, precum și servicii premium: Samsung Health, Samsung Pay sau Samsung Knox. Camera dispozitivului înregistrează 4K și dispune de funcțiile  Live Focus și înregistrare Super Steady.

În plus, Galaxy Z Flip are un sistem dual optimizat de baterii, care oferă mai multă putere, fără a ocupa mai mult spațiu; Cu Wireless PowerShare, se pot încărca Galaxy Buds, Galaxy Watch sau chiar telefonul unui prieten. Samsung Knox protejează utilizatorii și dispozitivul, de la cip la software, și primește actualizări de securitate lunare și trimestriale. Utilizatorii beneficiază, de asemenea, de servicii care permit opțiuni de plată sigure cu Samsung Pay, monitorizarea sănătății prin Samsung Health și acces la peste 5.000 de produse Samsung și produse partenere prin SmartThings.

“Am fost încurajați de entuziasmul din jurul lui Galaxy Fold lansat anul trecut. Galaxy Z Flip este pasul următor pentru că vrem să creăm o nouă categorie de telefoane pliabile și să oferim astfel consumatorilor noștri un nou tip de display, o nouă experiență mobilă.”, a declarat TM Roh, președinte și sef al Mobile Communication Business, Samsung Electronics.

Primul smartphone din seria Z, Galaxy Z Flip este creat pentru cei care văd tehnologia ca pe o modalitate de a-și exprima personalitatea, prin inovațiile de care dispune:

Telefoul care încape perfect în buzunar

Galaxy Z Flip este construit pentru portabilitate, dispozitivul închis fiind cât jumătate de palmă. Deschis, dimensiunea ecranului se dublează. Smartphonul dispune de colțuri rotunjite și sistem de închidere cu sunet.

Primul ecran pliabil de sticlă Samsung

Galaxy Z Flip dispune de un Infinity Flex Display de sticlă ultra subțire flexibilă (UTG) produsă de Samsung. Decupajul din ecran exprimă că nu există nicio întrerupere în afara camerei, telefonul venind cu prima proporție de  21.9:9

O nouă balama ascunsă

Balamaua folosită pentru construcția telefonului este susținută de un mecanism CAM dual – mic, conceput pentru a se asigura că fiecare închidere și deschidere a telefonului va fi stabilă. Galaxy Z Flip poate sta deschis în diferite unghiuri, precum un ecran de laptop iar sistemul denumit Hideaway Hinge integrează, de asemenea, o nouă tehnologie de curățare, care folosește fibre de nailon care resping praful și murdăria.

Următoarea experiență pliabilă

Cu Galaxy Z Flip poți face mult mai multe, din mai multe unghiuri , fără sa fie nevoie să îți folosești mâinile. 

Când telefonul este deschis, ecranul se împarte automat în două ecrane de 4 inci, astfel încât să poți vizualiza cu ușurință imagini, conținut sau videoclipuri în partea de sus a ecranului și să le controlezi în partea de jos a ecranului.

Ce este inedit este că se poate realiza conținut pentru canalele de social media din cele mai bune unghiuri, fără să fie nevoie de mâini sau de un trepied. În plus, se pot realiza clipuri în modul Night Hyperlapse sau fotografii în lumină scăzută cu Night Mode, fără să fie nevoie de bliț. De asemenea, este posibilă înregistrarea video la raport 16:9 iar clipurile sunt postate instant.

Indiferent că Galaxy Z Flip este închis sau deschis, niciun sms, apel sau reminder nu poate fi ratat. Atunci când este închis, se poate verifica data, ora și nivelul rămas de baterie iar notificările sunt primite în timp real fără a fi necesară plierea dispozitivului.

Multi-Active Window este o funcție a telefonului prin carre se poate face multitasking. Astfel, se poate să fie citite articole în partea de sus a telefonului și să faci shopping online în partea de jos a acestuia.

Galaxy Z Flip va fi disponibil în cantități limitate în culorile: Mirror Purple și Mirror Black, pe anumite piețe selectate, inclusiv SUA și Coreea, începând cu 14 februarie 2020.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: